X
 
 

Росен Желязков: Бесен съм, загубихме в последната минута, Бареков - доволен

2957 1
Росен Желязков: Бесен съм, загубихме в последната минута, Бареков - доволен
Снимка: БГНЕС
На извънредна пресконференция министърът на транспорта Росен Желязков коментира гласуването на пакета “Макрон” в Европейския парламент.

“Бесен съм от този резултат! Ние имаме 17 члена от 700. Това можеше да реши мача. Можеше дефинитивно да решим въпроса, затова съм бесен. Какво означава това – означава, че Европа е разделена.

Това “пакетче” няма да стане и ще кажа “forget about it”. Очаквам пълна мобилизация. Ние не искаме най-добрия вариант за България, а най-добрия вариант за Европа. В момента загубихме нашия мач в последната минута”, заяви министърът на транспорта.

Светослав Малинов, Николай Бареков и Нежми Али са тримата депутати, които са отсъствали от залата днес по време на гласуването, съобщи министърът на транспорта.

Заради трима липсващи български евродепутати ЕП ще гледа сега спорния пакет "Мобилност"

Спорният пакет „Мобилност“, който предизвиква остра реакция сред българският транспортен бранш, ще бъде разгледан от ЕП в с...

Припомняме ви, че два гласа днес не достигнаха на лагера на противниците на промените.

Във Facebook страницата си Николай Бареков написа, че не е участвал в гласуването „ЗА бизнеса на транспортните олигарси” и така подкрепя по-добрите условия на труд за българските работници.

„Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд. Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в САЩ издирван от медиите политик, сега се поставят на мястото на един обикновен български шофьор на ТИР”, пише още той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители