Росен Желязков е новият номиниран за министър на транспорта

4835
Росен Желязков е новият номиниран за министър на транспорта
Снимка: БГНЕС

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Росен Желязков е новият номиниран за транспортен министър. Това съобщи Волен Сидеров след заседанието на Коалиционния съвет в Министерски съвет.

Припомняме, че след трагедията край Своге, която отне живота на 17 души, премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставките на трима министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. Така се появиха искри между коалиционните партньори, че такива рокади се правят без знанието на Обединените патриоти. Последваха два коалиционни съвета, но миналата седмица се стигна до поредна рокада.

Две са номинациите за транспортен министър, обсъждат ги в понеделник

Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта. Това каза пред журналисти в Пловдив Цветан Цветанов, председател на Парламент...

Смяната се налага, след като миналата седмица номинираният за поста транспортен министър Александър Манолев си направи самоотвод и се отказа от поста.

Така днес на коалиционния съвет се наложи да бъде обсъден нов вариант за наследник на Ивайло Московски. След близо два часа разговори е решено Росен Желязков да е новият министър на транспорта.

Името на Желязков стана популярно, когато през 2013 г. избухна аферата с бюлетините в Костинброд, която според първоначалните твърдения на прокуратурата е била опит за манипулация на предсрочните парламентарни избори.

Желязков се оказа единственият обвиняем по случая с мотив, че като главен секретар на Министерския съвет не е упражнил контрол върху бюлетините. Впоследствие обаче обвиненията се оказаха несъстоятелни и той бе напълно оневинен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com