Росен Йорданов: Проблемът с полицейското насилие никога няма да се реши

12878
Росен Йорданов: Проблемът с полицейското насилие никога няма да се реши
Снимка: БГНЕС

Както винаги не се стига до самата истина с разплитане на полицейското насилие. Това заяви психологът Росен Йорданов в сутрешния блок на Нова телевизия за кадрите с полицейското насилие на миналогодишните граждански протести пред Министерски съвет.

По думите му подходът може да бъде само морален, но не и сериозен. Кадрите с полицейското насилие ако гледаме морално, обикновено забравяме, че от агресия до агресия се стига по две причини – или от гледна точка да доминираш над някого, или агресията, породена от страх, безсилие, посочи Йорданов.

Психолог: Слави Трифонов е месия в кавички

Намираме се в посттравматична ситуация и ще стигнем до извода, че нищо не се е променило и ще изпаднем в депресия. Това заяви пред БНТ...

Според него мястото на решаване проблемите с полицейското насилие не е в парламента. Полицейското насилие никога няма да бъде решен проблем, категоричен бе психологът и добави, че е дошъл в студиото на телевизията, за да бъде политически некоректен. Няма да стигнем до разбиране и тук има конкретни хора, които трябва да носят отговорност. Когато нещо се решава е ставало, когато се действа професионално, точно хората, които разследват – разследват съвестно, началниците си вършат работата и тогава всичко се разплати до последния детайл, подчерта Росен Йорданов.

Според него е имало достатъчно бити и от полицаите, а не само от протестиращите. Добре ли е полицаите да стоят и нищо да не правят, добре ли е за обществото? запита психологът. Онези, които провокират да се петни името на българската полиция остават скрити, каза Йорданов, който познава такива полицаи, които могат така да бият, че нищо да не се разбере и да остане скрито.

Той посочи, че истинското възмездие ще остане във въздуха и ще го отнесе Антон Златанов или някои друг. Как могат да бъдат крити кадри, които са собственост на институцията на президента, недоумява Йорданов, според когото вероятно може конкретен човек да е забавил записите. Протестът искаше и претендираше, че можем да живеем заедно, а не да се мразим повече, но се постигна обратното, коментира психологът.

Главният редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов коментира, че има политически опит да се изкара някаква велика конспирация, което не е вярно. За него проблемът е, че обществото е озлобено, нервно, обезверено и разделено, която е много по-силна, отколкото през 1989 г. когато се случили големите промени в страната. Сега не знам дали сме в края или в средата на един преход, който научи хората, че правилата могат да се нарушават, за което не знам как ще излезем от тази ситуация, каза Ангелов.

Росен Йорданов: Повечето политици говорят твърде много, но не умеят да слушат

Много аматьорско за един политик е да показва собствените си тревоги от това, че се е изправил да говори пред аудиторията, заяви в инте...

Той настоя да се направи конкретна проверка и да се даде възможност на съда да прецени дали трябва да бъдат наказани или не.

Прочетете още по темата: Шефът на НСО каза, че не е укривал записи за полицейско насилие

Гешев: Няма забавени преписки за полицейско насилие

Психолог: Доц. Мангъров изживява своята година на слава, но не си дава сметка, че ерозира доверието

„От древни времена при криза обществата са се консолидирали, а при нас става точно обратното – всеки се спасява сам“....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика