Румен Гечев към ГЕРБ: Чакате фирмите да вампирясат, за изборите ли пазите парите? (ВИДЕО)

5876
Румен Гечев към ГЕРБ: Чакате фирмите да вампирясат, за изборите ли пазите парите? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Обръщам се към г-жа Караянчева, която не може да намери г-н Борисов, който се движи по-бързо от радиосигналите на джиесемите по околовръстния път, не може да се свърже с него.

БСП с конкретни данни, че икономическите мерки на правителството не достигат до малкия бизнес (ВИДЕО)

От БСП определиха икономическите мерки на правителството като привидни и се позоваха на данни, че те не достигат до българските дребни ...

Ако обичате да го информирате, че деловодството работи и след обяд и може да си подаде оставката с 200. Това обръщение направи депутатът от БСП проф. Румен Гечев в отношение към изслушването на министрите Деница Сачева, Костадин Ангелов и Лъчезар Борисов.

Министрите не обявиха новини по мерките, а по-скоро дадоха подробности по намеренията на правителството за какво ще бъдат дадени планираните средства и какви са целите.

Според Гечев обаче мерките са фатално закъснели. "Може би чакате фирмите да вампирясат, за да им окажете някаква помощ", посочи депутатът от БСП.

Той отчете, че е гласуван нов заем от 10 млрд., от които са усвоени 2 млрд. "Вие какво чакате? Да падне втори метеорит ли? Вие държите парите за какво? За изборите ли, които обаче ще бъдете изненадани, снощи имаше колосална подкрепа за правителството на ГЕРБ. Стотина хиляди души излязоха в София силно развълнувани от вашата програма за излизане от икономическата криза.

Освен това даже вече и в телевизията няма нужда да ходите, тъй като хората започнаха да ви носят на ръце. Предполагам, че колежката Сачева направи техническа грешка като каза, че БСП демонизирали социалните работници. Ама ние три години и половина предлагаме да се увеличат заплатите на тези работници", отчете Гечев.

Сачева: Докато други разиграват театрални сцени, ние вършим работа

„Докато други хора разиграват театрални сцени, ние вършим работа. Работим с хора, с граждани, които имат реални проблеми. Нашият ...

"Мисля, че сега става ясно защо вие не се съгласихте изслушването на тримата колеги министри да бъде предавано от БНТ и БНР. Вие сте знаели какъв ще бъде резултатът. Нищо лично към колегите министри, тук става дума за провала на правителството на ГЕРБ и неговите сателити, в това число и на неговите задкулисни кукловоди. Какви са резултатите? Какви са добрите новини?

Да, добре увеличавате помощите за безработни. Ние подкрепихме от 9 на 12 лв. дневно, само че не отговорихте на въпроса защо по 50 лв. получават тези, които са с минимална пенсия от 250 лв. и тези, които са с 1200 лв. Интересен въпрос - отговор за 1 млн.", каза още проф. Гечев, цитиран от Фокус.

Той отчете, че се увеличават добавките към пенсиите в период от 3 месеца с 50 лв., независимо от размера на пенсиите, с малко обхвата на помощите за медицински работници. По думите му още от първата вълна медиците не са получили помощите.

"Какви са сериозните проблеми? Проблем номер 1. Казахте за 8900 фирми, до които евентуално са стигнали по няколко лева. По ваши данни става дума за под 20 % от фирмите. От 171 млн. лв., които сте реализирали спрямо 1 млрд. лв., които сте обещали. Вече наближава Коледа вие сте под 20 % от средствата.

Какъв е смисълът да предоставите тези средства към Коледа след като още няколко хиляди фирми ще бъдат фалирани до това време.

ГЕРБ не прие изслушването на министрите да се излъчва по БНТ, от БСП започнаха да скандират "мишки"

От БСП поискаха изслушването на тримата министри Деница Сачева, Лъчезар Борисов и Костадин Ангелов да бъде излъчвано по БНТ. Предложен...

Второ, по отношение помощта на малки и средни фирми, вие сте под 2 % от сумата, която е отделена за тях, тъй като са заделени по ваши данни около 9 млн. лв.

Трето - безвъзмездната ви помощ е на кота нула", изтъкна още проф. Румен Гечев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика