Румен Петков: Оградното съоръжение е явен провал на предходното правителство

2812
Румен Петков: Оградното съоръжение е явен провал на предходното правителство

Тепърва трябва да се направи анализ за начина, по който беше направено оградното съоръжение на българо-турската граница. Тo не играе никаква роля, това е провал на отишлото си правителство.

Това заяви членът на Изпълнителното бюро на АБВ Румен Петков. По думите му служебният вътрешен министър е поставен в изключително незавидна ситуация в повереното му ведомство, в което на финала на мандата си предходният министър организира набързо и няколко обществени поръчки за техника, с която ще се опазват външните ни за ЕС граници.

Румен Петков: Предизборните обещания са абсурдни

"Ние сме за съжаление, за пореден път свидетели и потърпевши от едно грубо замеряне, чрез средствата за масова информация на едни обеща...

“Веднага искам да кажа, че министър Узунов е в една изключително тежка ситуация. Първо той изпълнява една нормативна уредба, която е катастрофална за МВР, но ако пък не я изпълни ще бъде подведен под съдебна отговорност за неспазване на законовата рамка. Той просто няма избор. На второ място, ако пък той върне тези обществени поръчки, след това ще го обвинят, че не е усвоил средства, които касаят сигурността на държавата ни“, посочи Петков в ефира на Канал 3.

Той окачестви проверките по ведомствата организирани от служебния кабинет, като удачна стъпка. „Мисля, че подходът на професор Герджиков беше правилен, защото обществото се нуждае не просто от поредния обяснителен режим в стил: „Вижте какво са правили предишните“. Обществото се нуждае от това да види, че има стремеж към справедливост, към поставянето на реална оценка, че има стремеж за установяване на истината“.

Румен Петков отговори и на въпрос, свързан с прогнозите за нестабилен следващ парламент с нови политически играчи и трудно съставяне на правителство. „Ние няма как да не си даваме сметка, че в следващия парламент могат да попаднат формации, като тази на господин Марешки. Срещу него има две повдигнати обвинения във Варненския съд. Защо мотаха тези дела толкова време и защо допуснаха те да започнат тогава, когато господин Марешки ще е с имунитет. Аз питам службата за борба с организираната престъпност и прокуратурата защо не разследват как той купува горива и ги продава на по-евтини цени? Как става това ? Тук най –малко се предизвикват размисли с какво се компенсира тази разлика в цените. Аз не мога да кажа с какво се компенсира, но казвам двете институции, които трябва да дадат отговор на този въпрос. Още повече, че този въпрос се зададе от националния ефир. Националната телевизия направи специални предавания от които не последва нищо. Това не го разбирам“.

В заключение Петков коментира и изказването на бившия премиер Бойко Борисов, който намекна за овладян опит преди години за дестабилизиране на банковата ни система.“Аз пледирам Борисов след като е казал „А“ да каже и коя е банката и кои са тъмните сили, които са искали да я дестабилизират“.

Румен Петков: БСП показва, че лъжата е норма на съществуване. Плевнелиев е катастрофа

„Процесът с обновлението в българската политика не бива да е приеман като еднократен акт”. Така заместник председателя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

"Не били геймърски компютри, а компоти": Бившият главен секретар на МЕУ отговаря на Йоловски

При липса на Калин Стоянов: Служебният кабинет се срещна с ЦИК за изборите (СНИМКИ и ВИДЕО)

Изненада: Заради ГЕРБ и ДПС партия от ПП-ДБ напуска коалицията (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика