Румен Радев отрече да е покровителствал жена си за пиар на ВВС

8426
Румен Радев отрече да е покровителствал жена си за пиар на ВВС
Снимка: Ивайло Анев/Actualno.com

Няма назначение извън правилата. Така, облизвайки нервно устни, победителят от първия тур на президентските избори ген. Румен Радев отговори на въпрос на Actualno.com дали е компромат информацията, че докато е бил ръководещ на ВВС жена му неправомерно е заемала поста на пиар на Военновъздушните сили. Радев обясни, че редовно е подавал заявления за тази длъжност и нямало нищо нередно.

Съпругата на Радев - Десислава Генчева, е работила като финансист във ВВС, докато генералът е водил Военновъздушните сили, но впоследствие е сключено допълнително споразумение с нея да изпълнява и функции по връзки с обществеността. Според Кодекса на труда и колективния трудов договор в Министерството на отбраната (МО) обаче това е било възможно само в случай на заместване на временно отсъстващ, но не и при вакантна щатна бройка.

И Дончев имал данни от изследвания, но с други резултати

Сигурното е, че имаме балотаж и кой участва в него, всичко останало не е сигурно. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред журналис...

"За" мажоритарната система, против задължителното гласуване и без твърд отговор относно партийните субсидии – това е позицията на ген. Радев по референдума на Слави Трифонов. Със сигурност 11 лева на действителен глас за партийна субсидия са много, но 1 лев е малко. Ако оставим партиите без субсидии, те ще тръгнат да търсят подкрепа от бизнеса, заключи Радев.

Радев ловко избегна въпрос с кого би се коалирала БСП, ако се стигне до предсрочни избори – с ГЕРБ или с ДПС, ако разликата на евентуален парламентарен вот е толкова малка, колкото е на президентските избори. Ще разчитаме на подкрепата на симпатизантите на всички други партии – на ГЕРБ, на Реформаторите, на АБВ, добави той. И не пожела да проракува в детайли какво би станало, ако правителството хвърли оставка преди втория тур на президентските избори. А председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че БСП не мисли за предсрочни избори – каквото народът реши, заключи тя.

Като президент няма да допусна България да се превърне в мигрантското гето на ЕС. Това обеща Румен Радев, който обяви, че за целта ще укрепи границата, ще действа за споразумение за връщане на мигранти в Афганистан и Пакистан. Радев обяви и, че ще отмени постановлението на Министерския съвет, според което общините ще получават средства за интеграция на бежанци – не стана ясно какъв е законовият механизъм, съгласно който президентът може да отмени правителствено решение.

По темата „корупция” червеният кандидат за президент видя решението в електронното правителство.

Атанасов категоричен: Трябва дясна алтернатива, без оставащите в управлението

Необходима е дясна алтернатива, без тези, които искат да останат в управлението. Това заяви дясната ръка на Радан Кънев - Атанас Атанас...

Радев благодари изрично на всички гласували, независимо за кого, както и на тези, дали вот за референдума. Предстои ни важна седмица – в нея трябва да доведем борбата докрай, подчерта той. За пръв път в своя реч червеният кандидат спомена думата „съдебна реформа”, но само като изброяване какво трябва да се свърши. Според думите на Радев най-важното нещо са работещите институции.

Мечтата ми не е да стана премиер, сподели и председателят на БСП Корнелия Нинова. Лидерът на БСП ентусиазирано обяви, че тази вечер е започнала промяната и в края на другата седмица тя щяла да е факт. Интересно в речта си Нинова посочи, че „до днес не сме водили разговори” с ръководствата на политически партии за подкрепа. Тя добави, че и преди балотажа БСП нямало да води такива разговори. За финал Нинова призова за пълна мобилизация за следващата седмица и обяви, че уважава референдума на Слави Трифонов, макар че „изглеждало няма да мине прага, за да е валиден”.

Включване направи и журналистката Елена Йончева, която е част от Инициативния комитет по издигането на Радев. С много патос тя припомни, че вероятно предстоят тежки времена и на България ѝ трябва лидер, който е освободен от корпоративни интереси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика