Ръководството на партия МИР се срещна с посланика на Казахстан в България

1980
Ръководството на партия МИР се срещна с посланика на Казахстан в България
Снимка: ПП МИР

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев, зам.-председателят на партията Емил Димитров-син и члена на НИС Пламен Стоянов се срещнаха днес с посланикът на Република Казахстан в България г-н Темиртай Избастин. По време на срещата са обсъдени икономическото, културното и научното сътрудничество между Република България и Република Казахстан.

"Република Казахстан е стратегически партньор на България, тъй като ние сме тяхната естествена врата към Европа, а те нашата врата към Азия, а общата ни цел е Евразия. Българските стоки, услуги и ноу-хау трябва устойчиво да влязат на казахстанския пазар, а от там и в цяла Азия. Двете страни имат възможност и потенциал за развитие на отношенията в сферата на бизнеса, новите технологии, строителството, хранително-вкусовата промишленост и туризма. Една от основните цели трябва да бъде да се създадат съвместни производствени предприятия както на територията на България, така и на територията на Казахстан. България и Казахстан освен че имат обща история, имат и общо бъдеще, защото Азия е регион с изключително важно значение за финансовата и икономическата сфера, геополитиката, мира и борбата с климатичните промени", заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Снимка ПП МИР

Зам.-председателят на партия МИР Емил Димитров-син подари на посланика на Казахстан диск с песните на баща му и каза, че един от основните приоритети на партия МИР е воденето на културна дипломация. От своя страна Негово Превъзходителство г-н Темиртай Избастин подари на представителите на ръководството на партия МИР книги с историята на Казахстан и столицата и Астана и изрази мнение, че една от любимите ми песни на Емил Димитров е „Ако си дал“.

„България и Казахстан имат природни дадености, които дават много добра възможност за двустранното развитие на туризма. За да се случи това е необходимо да има директен самолетен полет между двете държави и партия МИР ще предложи на българското Министерство на транспортна и съобщенията да предприеме действия в тази посока, което ще допринесе за значителното увеличаване на туристическия поток и то двупосочно“, заяви зам.-председателят на партия МИР Емил Димитров-син.

Посланикът на Република Казахстан в България г-н Темиртай Избастин запозна ръководството на партия МИР с желанието на голяма част от казахстанските градове да се побратимят с български градове. Той припомни, че само преди няколко дни по време на Деня на Независимостта на България в Бургас е подписан Меморандум за побратимяване между Бургас и казахстанският град Павлодар.

Бившият генерален консул на Република България в град Новосибирск, Руска Федерация Пламен Стоянов изрази мнение, че практиката е доказала, че чрез побратимяването на градовете активно и двустранно започват да се развиват културата, туризмът, спортът.

Представителите на ръководството на партия МИР и посланика на Република Казахстан в България г-н Темиртай Избастин изразиха надежда, че дипломатически отношения между двете страни ще продължават да се развиват все така добре и още повече ще се задълбочи взаимното сътрудничество във всички сфери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com