С цитат на Гьобелс Митов обясни как Русия търси конфронтация с НАТО

2714
С цитат на Гьобелс Митов обясни как Русия търси конфронтация с НАТО
Снимка: БГНЕС

Русия продължава да води политика с конфронтационен характер. Това, заедно със засиления модернизиран военен потенциал на руската федерация и нейната готовност да използва сила, представлява основно предизвикателство за НАТО със сериозни политически и военни последствия, изискващи адекватен отговор от страна на Алианса.

Така външният министър Даниел Митов обясни пред депутатите от две комисии в НС позицията на България, която ще бъде изразена на срещата на НАТО във Варшава.

Според него кризата между Русия и Украйна продължава да генерира заплахи и то не само за черноморския регион, но като цяло и в глобален аспект.

Ненчев: Няма нужда от увеличаване броя на военните по границите

На този етап не се налага увеличаване на числеността на военнослужещите, които участват в дейностите по охрана на външната граница на Е...

По думите на Митов действията на Русия в Украйна, подписването на договори със сепаратистките държави Южна Осетия и Абхазия, както и ситуацията в Молдова, представляват предпоставки за последващи сериозни промени във военно-политическия баланс в черноморско-каспийския регион в полза на федерацията.

Двамата с военния министър Николай Ненчев отново подчертаха, че няма планове за флотилия или някакво отделно формирование в Черно море. Страната ни обаче щяла да подкрепи по-засилено присъствие на НАТО в региона, тъй като балансът на силите бил нарушен.

Ненчев подчерта, че Русия разполага с 250 бойни кораба в Черно море и ще изпраща седма подводница, а в Крим държи 30 000 свои войници.

Военният министър потвърди само ангажимента на България за до 400 войници за учения в Румъния. За това обаче страната ни нямало да плати нито лев.

Русия трупа въоръжение по черноморския бряг, НАТО ще реагира, обяви Митов

Русия струпва въоръжение по черноморския бряг, което е дебалансиране. НАТО е длъжно да компенсира и да защити своите членове чрез учени...

„България трябва да играе ролята на медиатор между НАТО и Русия”, категоричен бе по време на изслушването Янко Янков от ДПС. Според него страната трябва да води политика, с която да вдъхва респект както в НАТО, така и в Русия. „Ако така я караме, няма да ни уважават нито единните, нито другите”, предупреди депутатът.

По време на заседанието тръгна спор между депутатите по оста НАТО-Русия, като БСП и „Атака” скочиха в защита на Москва. Позицията на атакиста Илиян Тодоров бе толкова остра, че министър Митов я оприличи на изказване на Йосеф Гьобелс, гласящо:

"Нашите демократични писачи и опозиционери заливат страната ни с кал и така си изкарват парите, които Западът им плаща. Тези опозиционери виреят с парите на САЩ и са послушни кучета на своите задокеански господари. Не е тайна, че всички така наречени "опозиционери" и врагове на нашия народ са финансирани от плутократичния Запад и живеят от неговите подаяния."

"Знаете ли кой го е казал това, господин Тодоров? Гьобелс", обърна се министърът към депутата. Той от своя страна благодари "за високата оценка, която получил от първия ни дипломат".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика