С едноседмичен референдум БСП решава какво да прави за президентските избори

1687
С едноседмичен референдум БСП решава какво да прави за президентските избори
Снимка: БГНЕС

Вътрешно допитване в БСП ще реши съдбата на кандидатите за президент и вицепрезидент на левицата. Това стана факт, след като 93 бяха за предложението, 2-ма против и 20 членове на БСП се въздържаха по време на гласуването, което се проведе по време на заседанието на пленума на левицата, предаде БГНЕС.

Проектът на бюлетина за вътрешното допитване относно обсъждане на решение за провеждане на вътрешнопартийно допитване за участие на БСП в президентските избори съдържа два въпроса. Единият е по какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент през 2016 г. Вариантите са 4 - в коалиция с други партии и организации, самостоятелно като партия, като подкрепи кандидат на друга партия или организация или като подкрепи независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. Вторият въпрос е свързан с кои от партиите е допустимо БСП да преговаря за издигането на общи кандидати за президентска двойка. Вариантите са - партии от коалиция БСП-лява България, АБВ, Атака, ВМРО, Движение 21, ДПС, НФСБ или други партии и организации.

Реформаторският блок върви към самостоятелна президентска кандидатура

Реформаторският блок върви към издигане на самостоятелна кандидатура на президентските избори стана ясно по време на среща на Изпълните...

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще предложи съвсем нова и различна концепция от досегашната за функции и състав на Национален предизборен щаб. Тя поясни, че това се случва в изпълнение на поети ангажименти да питаме всеки член на БСП какво е мнението му. Предлага се да има централна комисия, която да издава методическите указания за това какво трябва да се случва по места. Ще има и общински комисии по места. Право да гласуват ще имат всички хора от членския списъчен състав в общинските структури. Гласуването ще бъде в продължение на една седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика