Сергей иска повече самочувствие от партийците

14933
Сергей иска повече самочувствие от партийците
Снимка: БГНЕС

Всички в БСП трябва да имат повече самочувствие и убеденост в силите си. Това пожела лидерът на партията Сергей Станишев в заключителната си реч на 48-ия конгрес на Столетницата в зала 3 на НДК. Той поиска още от всичките си съпартийци най-накрая да се отърсят от позата на вечно виновните, на вечно обвиняемите за всичко, което се е случило в България.

"Ние от нашите отговорност и грешки не бягаме, заяви той. - И категорично не приемам злостните приказки как ние сме предали хората и сме ги излъгали. Няма сфера, няма текст от предизборната ни платформа, по които да не се работи и да няма конкретни резултати. Но трябва това, което правим да стига до хората чрез срещите ни с тях и чрез медиите. Искам самочувствие от моите съпартийци! За да променим България и Европа, да зададем нова парадигма на развитието, колкото и абстрактно понякога да звучи".

Станишев предупреди, че следващите месеци ще бъдат много трудни за партията. "Ще използват и черна кампания срещу нас, и удари под пояса и в гръб. Те ще идват от всякакви посоки срещу БСП, обясни той. - Но най-силният го ритат. БСП е най-силна и истинска партия. Не случайно политическият живот винаги се върти около БСП. Аз ще дам всичко от себе си през следващите месеци във всеки един ден. Ще бъдем сред хората. Всички. В разговорите с тях ще им обясняваме нашата платформа, която приехме сега за евроизборите. Първите стъпки обаче ги правим сега. Пътят започна днес. Всяко изкачване на голям връх започва с една стъпка. Понякога първите са неуверени, със спъване, но най-трудна е следващата фаза. Когато си тръгнал, но силите са отлетели, а ти още не си влязъл в ритъм, за да изкачиш върха. Ние сме в точно тази фаза сега. И се нуждаем от доверие, разговори и много, много работа всеки ден. Месеците пред нас ще бъдат от решаващо значение за крайния резултат за тези избори, а те ще определят много неща в съдбата на България. Изключително много! Нека си свършим работата, както трябва, за да може на 25-и май да поздравим БСП и ПЕС с убедителен успех!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика