СГС ще гледа делото срещу Станишев

1576
СГС ще гледа делото срещу Станишев
Снимка: Станишев бгнес

Софийски градски съд (СГС) ще гледа делото срещу Сергей Станишев, който е обвинен за това, че е загубил седем документа с класифицирана информация, предаде репортер на БГНЕС.

Документите, според обвинението са изгубени в периода 04.11.2005 г. - 27.07.2009 г. в София. Тъй като Станишев не е осъждан и от деянието не са причинени имуществени вреди, прокуратурата внесе предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание. В края на миналата година когато най-после делото тръгна по същество съдът прие искането на защитата да бъдат разпитани по него всички свидетели от досъдебното производство беше на защитата на Станишев. Така бяха насрочени дати по процеса до април. Сред свидетелите, които ще отговарят на въпроси и на защитата са и Бойко Борисов, Петко Сертов, Алексей Петров и още сред които и Иван Драшков и Веселин Близнаков.

Станишев: Нов проект на Местан би бил неуспешен

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова за сближаване на БСП с други леви формации за президен...

Припомняме, че на 19.12.2013 г. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Сергей Станишев. Делото на няколко пъти не успява да тръгне, тъй като на Станишев или адвокатите му не успяваха да получат препис от постановлението на прокуратурата. През септември тази година СГС прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата делото. На 21 октомври Софийски апелативен съд е уважил протеста на Софийска градска прокуратура и е отменил определението на Софийски градски съд. На 9 ноември в изпълнение на указанията на съда адвокатът на Станишев Васил Василев получи такъв препис, но делото не тръгна, тъй като не е спазен законовия 7-дневен срок, в който той трябва да бъде връчен преди датата на заседанието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика