Шестима министри и един вицепремиер отиват на парламентарен контрол

1505
Шестима министри и един вицепремиер отиват на парламентарен контрол
Снимка: БГНЕС

Шестима министри и един вицепремиер ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Първи трибуната ще се качи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, към когото има зададен само един въпрос, свързан с награждаването на Дянко Марков - член на Съюза на българските национални легиони със знак „За достойнство и чест“.

Валери Симеонов се завърна в Народното събрание, но вече като депутат

Бившият вицепремиер Валери Симеонов се завърна на работа в парламента, но вече като депутат. Вчера беше гласувана неговата оставка, а ...

Веднага след него на депутатски въпроси ще отговаря регионалният министър Петя Аврамова. От парламентарната трибуна тя ще трябва да разясни изоставянето от страна на някои общини в изработването на Общи устройствени планове, изграждане на пречиствателни станции за манган по поречието на река Марица, както и за няколко ремонта на пътни участъци.

Министърът на културата Боил Банов ще трябва да изясни пред депутатите два въпроса – относно къща музей „Васил Левски“ с. Батулци, както и спешната реставрация на паметника на Георги Бенковски в Копривщица.

Интеграцията на хората с увреждания на пазара на труда и уязвимите групи хора заради повишената цена на енергоизточниците – с това са свързани двата въпроса, адресирани до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Към министъра на туризма Николина Ангелкова има зададен само един въпрос, а той се отнася до комуникационните кампании за популяризиране на България като дестинация. 

Болниците няма да се прелицензират, но ще има единни стандарти

Бюджетите на Здравната каса, на НОИ и на държавата бяха приети от бюджетната комисия на второ четене. Депутатите отмениха прелицензиран...

Най-много въпроси са отправени към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Той трябва да обясни дали има проблеми при изпълнението на договорите с доставчиците по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, както и какво е финансовото състояние на Селскостопанската академия. Другите въпроси към него са свързани с разпространяването на инфлуенца по птиците, обявяването на Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт (НДНИВМИ) за национална референтна лаборатория за чума по дребните преживни животни, дни преди да бъде обявено наличието на заболяването в България, както и проблеми при изкупуването на реколтата от грозде през настоящата година. Епозоотичната обстановка в област Хасково, подкрепата за животновъдите в община Болярово и оградата по сухоземната граница с Румъния, изградена за предотвратяване на преминаването на диви прасета на територията на България – тези теми също ще бъдат засегнати от министър Порожанов.

Програмата на парламентарния контрол предвижда последна на трибуната да се качи правосъдният министър Цецка Цачева. Тя ще трябва да внесе ясното около укрепването на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца, както и по въвеждането на електронни проследяващи устройства за обвиняеми и осъдени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Татяна Дончева: Със закона за хазарта беше ударен бизнес, неподчинен на Пеевски и ГЕРБ

Последен ден за регистрация на листите в ЦИК

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за евровота

Ясни са водачите на листи на ДПС за изборите на 9 юни

Атанас Запрянов: Армията ще се стабилизира с 2,5% от БВП

Кирил Петков: Въпреки че за много темата за Корал омръзна, тя е пример за храброст

Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в армията, изборите са основната задача

Румен Радев: 2% от БВП за разходи за отбрана вече не са достатъчни

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Гергьовден
Пожелания за Гергьовден

Всеки познава поне един човек с името Георги или Гергана, които празнуват имен ден на 6 май - ето кои са най-хубавите пожелания за Гергьовден. Най-хубавите...