Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сидеров: Атентатът е театър, журналистите може да не са убити

12 януари 2015, 14:15 часа • 84499 прочитания

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря Щатите в конспирация по отношение на случилото се в Париж. Подозренията на Волен Сидеров се подхранват от това, че телата на убитите и на терористите не са показани.

Един от тях е, че никой никъде не е показал телата на убитите журналистите и не се знае дали наистина са убити. По същият начин не са показани и телата на убитите терористи, посочи той в ефира на ТВ „Алфа".

Сидеров попита кой е заснел клипчето с разиграния етюд с терористите, което се показва навсякъде и как е станало така, че единият от терористите е оставил на стъклото на колата личната си карта.

Волен Сидеров направи аналог с атентата срещу кулите близнаци в САЩ.

По думите му събитията в Париж заприличват на театралната постановка като тази на 11 септември в Щатите. Тогава по същия начин личните карти на терористите бяха намерени в останките на кулите и извършителите бяха посочени, посочи той, цитиран от КРОСС.

По думите на Сидеров, дисидентски сайт също разобличава постановката в Париж, като показва как от застреляния в главата полицай няма капка кръв.

„Все едно е застрелян с халосни патрони. Освен това шосето пред колата на терористите е напълно свободно, за да могат да се оттеглят безпроблемно", коментира той.

Лидерът на "Атака" заяви, че не одобрява гаврата с религиозни символи, независимо на коя религия са. По думите му хаосът, който сеят атентатите, обслужва САЩ. „Така се отклонява вниманието от тяхната куха икономика, от голямата криза, в която САЩ се намират; отклонява се вниманието от кухия долар; отклонява се вниманието от трилионния външен дълг; отклонява се вниманието, че САЩ вече няма как да поддържа този стандарт на своето население. Целият останал свят започва да се противи на „лапането" на САЩ. Идва му краят. Срещу САЩ като доминиращ в еднополюсния свят се изправя една група от държави - Русия, Китай, Бразилия, Индия, които заявяват едно ново място в света. Америка не може да понесе това. Какво им трябва? Обичайното средство - война, хаос, слаба Европа", коментира лидерът на националистите.

Сидеров призова европейските лидери да отидат пред посолствата на САЩ и ако трябва да протестират, защото "те са създатели на муджехидините, „Ал Кайда", „Ислямска държава"".

Волен Сидеров проследи и анализира генезиса на „Ислямска държава" и терористите.

За атентата на 11 септември беше категоричен, че има предостатъчно факти, които сочат, че е извършен със знанието и подкрепата на американските служби, а може би и на израелските служби. Този атентат е използван като аргумент за нападения на Ирак, а Осама бин Ладен е обявен за главен виновник.

Сидеров заяви, че бин Ладен е продукт на ЦРУ и изложи множество факти, доказващи това. Ладен е бизнес-партньор с брата на Джордж Буш, чиято корпорацията е част от военно-промишления комплекс. Сидеров припомни, че Осама израства като боец през 80-те години, когато ЦРУ започват да създават муджехедини, за да се бият срещу съветските войски в Афганистан. Сега тези муджехедини са основата на „Ислямска държава". Сидеров попита защо тези коментари не присъстват в националните телевизии. След влизането на американците в Афганистан 500 пъти нараства производството на опиум, който потегля на запад. в западна посока. Парите от опиума са един от основните притоци в касите на ЦРУ.

Сидеров коментира и статия на вестник „Индипендънт" от 1993 г., в която бин Ладен е показан като борец за мир. През 2001 г. е обявен за терорист номер 1, след което се докладва, че е убит, но снимка на убития Ладен, също като в Париж, не е показана. „Ал Кайда" после прераства в „Ислямска държава".

Сидеров коментира още, че за главен виновник в Париж са обвинени ислямистите от ИД, която е създадена от американските, турските и израелските служби. Сега ИД владеят територии, в които има петролни кладенци.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес