Сидеров награди Расмусен с тиквен медал

22687
Сидеров награди Расмусен с тиквен медал
Снимка: БГНЕС

Венецът на протеста на "Атака" срещу визитата на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен се оказа тиквен медал. Отличието беше закачено пред президентството лично от лидера на "Атака" Волен Сидеров, като така той изрази несъгласието си на Расмусен да се дава орден "Стара планина".

Привърженици на „Атака” организираха протест срещу посещението на главния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и против награждаването с орден „Стара планина”, който ще му беше връчен от президента Росен Плевнелиев. Националистите смятат, че посещението на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен е свързано с натиск върху българските управници. След като от сградата на президентството излезе министърът на отбраната Ангел Найденов, протестиращите го освиркаха и скандираха „Предател” и „НАТО вън”.

ЦСКА: Волен акционер? Отвратително! Дано го пребият по пътя до стадиона!

Управителят на фирмата-собственик на ЦСКА скочи на Волен Сидеров. Димитър Митев изригна срещу председателя на "Атака" заради намерениет...

„Има данни, че военни американски части се разполагат в черноморските води. Това означава повишаване на напрежението, защото това е една провокация към Русия, която няма да стои със скръстени ръце. Против сме България да участва в подобно повишаване на напрежението. Силно подозирам, че президентът Плевнелиев ще бъде отговорен да се съгласи в България да стане това”, каза пред протестиращите Сидеров.

„Ако министър-председателят приеме това, това ще бъде много опасен курс за България, затова ние сме тук, за да кажем, че не искаме да ни въвличат в каквито и да било военни действия или подпомагане на военни действия, лобистика и други такива, свързани с въвличане напрежение. Всички знаем, че това е политиката на НАТО в момента, затова ние поставяме въпроса на някои от нашите плакати, дали България трябва да бъде член на този алианс, в който членува вече 10 години и нямаме никаква полза”, каза още Волен Сидеров. След изказването му участниците в протеста се разотидоха, информира Агенция "Фокус".

Шефът на НАТО получи орден "Стара планина" за приноса си за присъединяването на България към Алианса. Преди дванадесет години, като премиер на Дания, Расмусен е подкрепил кандидатурата ни. Той е и човекът, утвърдил датата на присъединяването ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика