Сидеров нахлу в НАТФИЗ, заплаши студенти*

13721
Сидеров нахлу в НАТФИЗ, заплаши студенти*
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Атака Волен Сидеров и още десетина души нахлуха в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в столицата. Това предадоха БГНЕС и Нова телевизия.

Инцидентът стана около 20.15 часа. Сидеров заедно с депутата Десислав Чукалов и още десетина души, сред които 5-6 много високи и яки момчета нахлуха в зданието и изблъскаха портиера. Групата се качи на втория етаж, където са се провеждали учебни занятия. Представителите на "Атака" твърдели, че търсят студенти, които били "нападнали" Сидеров.

„Сидеров и хората заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ“, разказа ректорът професор Халачев.

На място е пристигнала полиция. В момента студентите пишат показания.

Според учащите, депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов „във видимо неадекватно състояние” са нахълтали в НАТФИЗ около 20:20 часа тази вечер, придружавани от екип на партийната телевизия и 15 телохранители. Разпитвали студентите за лице, което, според тях, учи в академията, съобщава bTV.

„Обикаляйки по аудиториите, екипът на Сидеров стига до 3 етаж, където час имат класът на проф. Маргарита Младенова. Опитват се да разбият вратата, след опит на студентите да се заключат. Нахълтват със сила, започват да обиждат и да бутат второкурсниците.”, разказва студент.

По неговите думи Сидеров е нападнал студентка, опитала се да го снима, а Чуколов е подхвърлил празен плик и е обвинил младежите, че разпространяват наркотици.

Сидеров не спира набезите си към "клекшопа" на ул. Раковски

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров, депутатът Десислав Чуколов и няколко техни привърженици отново наобиколиха малкото магазинче, ...

Цялата случка се разиграла пред погледа на 10 полицаи, които не направили нищо.

„Надявам се, че полицията ще предприеме всички мерки. Един от нашите студенти ми сподели, че ако след този случай, при който има толкова много свидетели, нищо не стане, ще напусне тази държава“, каза още професор Халачев.

Припомняме, че в началото на месеца Сидеров, Чуколов и други представители на "Атака" стигнаха до сблъсъци с граждани и полиция на ул. "Раковски", точно до НАТФИЗ, след като нападнаха близкото магазинче за цигари с обвинения, че там се продават и наркотици.

*Новината е обновена в 22:52 мин.

Волен Сидеров отново в сблъсък с полицията

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в пореден сблъсък с органите на реда. Този път конфликтът бе предимно на словесно ниво. До него ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика