Сидеров: Няма да позволя да се гаврят с името ми, защото аз съм се създал сам

8434
Сидеров: Няма да позволя да се гаврят с името ми, защото аз съм се създал сам
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Лидерът на ПП "Атака" и кандидатът за кмет на София Волен Сидеров обвини Централната избирателна комисия (ЦИК), че проявява двоен стандарт. "Веднъж казва, че не може да се намеси спрямо БНТ и да поиска медията да си изпълни задължението", посочи той пред "АЛФА ТВ". Сидеров показа споразумение, според което има право на достъп до БНТ и "не може то да бъде отменено, което е със силата на закона".

По думите на Волен Сидеров ЦИК се крие, за да избегне въпроса му "защо ЦИК погазва собствените си решения и защо за един и същи случай решава да ме глоби мен за някакво участие в "Референдум", при условие, че не могат да посочат какво съм нарушил и въпреки това, ми налагат глоба, и в същото време ми пишат писмо, че не могат да отговорят на нашето искане да се осигури достъп и да задължат БНТ да си изпълнят законовите задължения".

Поведението на Волен Сидеров - стратегия в изборно време?

„Ако се върнем назад във времето и погледнем профила на Волен Сидеров и този на неговите избиратели, сме забелязали едно нещо &nd...

Кандидатът за кмет на София заяви, че без обяснение защо ЦИК е отменила днешното си заседание, на което трябваше да разгледа негова жалба, относно допускането му в сградата на обществената телевизия. Лидерът на "Атака" пристигна пред сградата на ЦИК с юриста Марияна Сарандева-Такова, която посочи, че не се осигурява равнопоставеност при провеждане на диспутите в предаването.

"С това е погазен и законът, от страна на БНТ. Те не са осигурили достъп до сградата си." Сидеров посочи, че никой от обществената телевизия не го е потърсил за разговор и чрез медиите се обърна с въпрос и към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Той попита "допустимо ли е парламентът да бъде унижаван по такъв начин. Защото двама народни представители стоят пет часа пред една бариера, завързана с верига и им се подиграват в очите открито и директно. Тя защо не вземе отношение?", предизвиквайки я в задочен спор Волен Сидеров, визирайки ситуацията от вчера, когато не бе допуснат в сградата на БНТ.

В заключение той посочи категорично, че не е нарушил регламента на предаването "Референдум" и изрази възмущението си от това, че бе повикана полиция, за да го изведе. Днес Волен Сидеров се жалва публично, че реално не му е била дадена думата дори и за "седем секунди". Той обвини журналистите, които отправяха въпроси към него, че го поставят в състояние на "обвиняем при неизяснени обстоятелства". И заяви, че "тази борба ще продължи до край, няма да позволя да се гаврят с името ми, защото аз съм се създал сам, направил съм партията си сам, кариерата и постиженията съм си ги направил сам, никой не ми е дал нищо на тепсия, не съм продукт на БКП и когато Каракачанов е писал доноси срещу своите състуденти аз съм правел дисидентски организации".

Утре (07.10.19 г.) в 11:00 ч. Волен Сидеров отново е планирал да бъде пред БНТ с цел протестен митинг, в който изразява протест срещу цензурата на телевизията, като не осигурява достъп на един от кандидатите за кмет на София и "нарушава принципа за равнопоставеност".

Волен Сидеров нахлу в БНТ, посрещна го полиция (ВИДЕО)

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров и кандидат за кмет на София изпълни обещанието си и поведе протест пред сградата на БНТ. Множес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика