Сидеров поиска от Борисов да обяви неутралитет на България

15569
Сидеров поиска от Борисов да обяви неутралитет на България
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов да обяви неутралитет на България и страната ни да не участва в никакви учения или операции на НАТО.

Това поиска лидерът на "Атака" Волен Сидеров в декларация от името на парламентарната група, предаде БГНЕС.

Във водите на Черно море има шест американски кораба, посочи Сидеров. "В момента участваме във военни операции, които застрашават българската национална сигурност и сме включени в операции на НАТО, които са една опасна провокация", каза той и призова премиера България да обяви неутралитет.

Можем да покажем, че нямаме отношение към ескалацията на напрежение, която НАТО разпалва в нашия регион, защото договорът не ни задължава да участваме, настоя Сидеров. Той коментира изказвания на американски генерали, които признават, че България е част от фронтовата линия.

"Направете нужното и да обявите неутралитет. Само по този начин ще бъде запазено националното достойнство на България", настоя той. Сидеров взе отношение и по темата ДПС, която бе повдигната по-рано в парламента от Патриотичния фронт. Той припомни, че в 41-вото Народното събрание е била приета декларация, с която българският народ е обвинен в "геноцид и етническо прочистване" по време на Възродителния процес. Тя е приета с гласовете на Синята коалиция - днешните партньори на ПФ и управляващите от ГЕРБ, каза Сидеров.

Преди декларацията на Сидеров, министър-председателят Бойко Борисов представи проекта за решение, с който Веселин Вучков се освобождава като министър на вътрешните работи и на негово място се назначава Румяна Бъчварова, която запазва и функциите си на вицепремиер.

Сидеров взе думата веднага след Борисов, за да използва прякото излъчване на заседанието заради оставката, но по време на изказването му председателят на парламента Цецка Цачева призова камерите да бъдат изключени до започване на дебатите по оставката и избора на нов министър. "За първи път изключвате камерите специално заради депутат, който говори от трибуната", каза Сидеров.

Сидеров видя турски проблем в Закона за отбраната

Ако бъдат приети предложенията от правителството за поправки в Закона за отбраната и въоръжените сили, българските офицери ще трябва да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика