Сидеров посъветва Борисов и Горанов да оправят тоалетните в 3 РУ, че можело да им се наложи да лежат и те

13232
Сидеров посъветва Борисов и Горанов да оправят тоалетните в 3 РУ, че можело да им се наложи да лежат и те
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обърна към премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов след като стана ясно, че му е наложена гаранция от 100 000 лева, за да излезе от ареста. От специално разпространено прессъобщение от официалния имейл на "Атака" става ясно, че Сидеров посъветвал Борисов и Горанов да оправят тоалетните в Трето районно управление (РУ) в София, защото били в ужасно състояние, а на премиера и на финансовия министър можело да се наложи да лежат в РУ-то.

"Искам да направя едно обръщение към финансовия министър и премиера, защото те разпределят парите в държавата. Да отпуснат средства за ремонт в 3 РУ. Първо на тоалетните, защото са в ужасно състояние, а нищо не се знае, може да им се наложи и на двамата да лежат тук, така че нека да се погрижат да има нормални условия, не са нужни много пари. Да оправят тук главно тоалетните, но и други неща, за да има нормална обстановка", казва Сидеров според прессъобщението.

Волен Сидеров е задържан за 24 часа (СНИМКИ)

Волен Сидеров е задържан за 24 часа в СДВР, където той сам се яви, предаде репортер на БГНЕС. Малко по-рано днес Софийска градска прок...

Същевременно Сидеров коментира, че "поканил" българите да отпразнуват Възкресение Христово и "ако за това хората са преследвани, значи трябва да си помислим много добре накъде отива държавата". Как точно и с какви думи Сидеров "покани" българите да празнуват Великден си припомнете ТУК!

"Аз очаквам отговор и от тримата големи – президента Радев, премиера Борисов, председателката на парламента Караянчева. И тримата впрочем ме познават лично, но не е това важното – да кажат редно ли е това, което става. Да кажат може ли за изказано мнение по телевизията, свързано с най-светлия християнски празник, човек да бъде арестуван, тормозен с повдигане на обвинение и т.н. Да кажат ДА или НЕ. Защото това е важен въпрос не толкова за мен, а за обществото, днес съм аз, утре може да е някой друг", заявява още Сидеров според прессъобщението.

Същевременно лидерът на "Атака" определи двете обвинения срещу себе си за "несъстоятелни": Обвиненията са, как да кажа, доста несъстоятелни, ще кажа мека дума, да не казвам по-силна, защото пак се връщаме на това – коментар по телевизия, в която аз казвам, че Бог е над Мутафчийски, а не обратното, ако това е повод за обвинение, значи наистина трябва да се замислим накъде отива държавата".

Следва и оплакване на лидера на "Атака": "Тук впрочем бях задържан без основание. През целия срок на задържането ми нямаше достъп, аз не получих никакъв документ защо. Конституцията постановява – никой не може да бъде задържан без правно основание. През целия срок на задържането ми тук аз не получих основание, данни за престъпление. Чак сега, на излизане, бях запознат с тях. Аз не казвам нищо срещу служителите тук, те изпълняват своите задължения, държат се вежливо, културно и т.н., но остава отнемането на конституционна свобода. Това също е въпрос към тримата големи – президента, премиера и председателката на парламента, дали нарушаването на конституционна свобода на гражданите е вече нещо обичайно в България – ДА или НЕ. Длъжни са на обществото, пак казвам, не на мен лично".

Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване

Във връзка с високия медиен интерес, Софийската районна прокуратура информира, че общинският съветник в Столичния общински съвет и лиде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Главчев на среща със службите, обсъждат изборите и Близкия изток

Рокадите в министерствата продължават, Йоловски и бивш министър на Радев се връщат (СНИМКИ)

Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

Доц. Искрен Иванов за рокадата в правителството: И друг път сме виждали министри-еднодневки

Не служебен, а партиен кабинет: Йотова настоя Главчев да докаже дали е независим (СНИМКИ)

Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика