Сигнал до ДАНС за корупционна схема на Столична община пусна Симеон Славчев

7571
Сигнал до ДАНС за корупционна схема на Столична община пусна Симеон Славчев
Снимка: Симеон Славчев

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев пусна сигнал до ДАНС във връзка с реконструкцията и модернизацията на трите пречиствателни станции в София Панчарево, Бистрица и Кубратово, стопанисвани от Софийска вода.

„Осигуряването на питейна вода е национална стратегическа дейност към сектор „Водни ресурси“ и е недопустимо и необосновано използване на европейски и национални средства само за пречиствателните станции и канализацията.

Симеон Славчев препоръча на Борисов да направи проверка на Фандъкова

Симеон Славчев поиска министър-председателят Бойко Борисов да дойде с личния си автомобил, на който да качи и кмета на София Йорданка Ф...

Имайки предвид големите проблеми във ВиК сектора и необходимостта от огромни инвестиции за подмяна на водопреносната мрежа, фактът, че не се предвиждат средства за доизграждане на водопроводната мрежа или нейната подмяна поради изтекъл срок на годност и лошо състояние е или форма на непрофесионализъм, или корупционна схема”, пише в своя сигнал до ДАНС Симеон Славчев.

Бившият общински съветник в Столичния общински съвет посочва, че в разработения проект „Подготовка на регионално прединвестиционно проучване (РПИП) за водоснабдяване и канализация за територията на Столична община“ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС) проектантите са установили, че е необходима цялостна реконструкция на водопроводната мрежа за населени места в столичните райони Надежда, Витоша и Връбница.

Установено е също така, че районите Красно село, Подуяне, Изгрев, Лозенец, Панчарево, Възраждане, Слатина, Триадица, Красна поляна, Илинден, Искър и Овча купел имат необходимост от частична реконструкция на водопроводната мрежа. Но за това средства не са предвидени, а ще се изразходят 48 276 806 лв. без ДДС за реконструкцията и модернизацията на добре работещите пречиствателни станции Панчарево и Бистрица.

„Видно е, че самите проектанти си противоречат, тъй като за добре работещите питейни пречиствателни станции Панчарево и Бистрица се дават огромни средства, а за водоснабдителната мрежа на София, която е в лошо състояние не е предвиден нито един лев. Нещо повече – проектирани са СМР и машини за целия проектен капацитет на ПСПВ Панчарево и ПСПВ Бистрица, което е излишен инвестиционен разход, което ще доведе до по-високи експлоатационни разходи, амортизационни отчисления и повишаване цената на водата в София”, пише още Симеон Славчев в своя сигнал до ДАНС.

Симеон Славчев: ГЕРБ и ДПС слагат чадър върху местната власт чрез антикорупционния закон

Отпадането на 5400 души общински съветници от контролираните лица по Закона за противодействие на корупцията е парламентарно безобразие...

Той обръща също така внимание, че проектът „Подготовка на регионално прединвестиционно проучване (РПИП) за водоснабдяване и канализация за територията на Столична община“ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“(ОПОС)“ не отговаря на препоръчаните изменения в Европейската директива за питейните води, където приоритет е намаляването на загубите на вода във водоснабдителните системи.

„Поради всички тези причини е необходимо ДАНС да извърши проверка на всички предвидени инвестиции за трите софийски пречиствателни станции Панчарево, Бистрица и Кубратово, защото така подготвени проектите доказват или непрофесионализъм, или сериозна корупционна схема”, категоричен е председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com