X
 
 

6 области кандидатстват за модернизиране на ВиК с европари

1252 0
photo of 6 области кандидатстват за модернизиране на ВиК с европари
Снимка: Община Банско
Още шест области в страната ще могат да разработят Регионални прединвестиционни проучвания /РПИП/, за да определят ВиК обектите, които ще реконструират или изградят с европейско финансиране.

Това стана ясно в рамките на форума "Проектни предложения на ВиК оператори за финансиране по ОПОС 2014-2020 г.", организиран от МРРБ, предава БГНЕС.

МРРБ е инвестирало над 75 млн. лв. във ВиК мрежите за 4 години

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е инвестирало над 75 млн. лв. във ВиК инфраструктура през последните 4 годи...

Областите Велико Търново, Габрово, Плевен, Търговище, Хасково и Софийска област ще могат да получат безвъзмездна европейска помощ за ВиК проекти през следващия програмен период 2021-2027 г.

Така още близо 1 милион жители ще имат достъп до нови и модерни системи за доставка на питейна вода, отвеждане и пречистване на отпадъчни води.

14 ВиК дружества, които са бенефициенти по ОПОС 2014-2020 г. подадоха предсрочно проекти за финансиране по процедурата "Изграждане на ВиК инфраструктурата". ВиК – Смолян е сключило договор с оперативната програма, а Столична община разработва РПИП, стана ясно още на срещата.

В консолидираните области в страната ще се работи на над 400 обекта – водопроводи, канализация, пречиствателни станции за отпадъчни и питейни води, помпени станции и др. В рамките на проекта са изготвени и анализи за водните баланси за всички региони, както и за промените в климата, свързани с намаляване на водоизточниците. Определени са места за изграждане на нови водоизточници, както и мерки за отвеждане на водите от интензивни валежи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...