Сигналите за изборни нарушения нямат край

1859
Сигналите за изборни нарушения нямат край
Снимка: БГНЕС

Сигналите за различни видове нарушения в изборния ден продължават да валят.

Една от партиите вече е внесла в секционните избирателни комисии (СИК) 12 сигнала за нарушения, най-сериозният от които е свързан със съмнения за контролиран вот в Самоков.

Образувани са три досъдебни производства за купуване на гласове във Видин

Три досъдебни производства за купуване на гласове е образувала днес Районна прокуратура - Видин. Това каза Владислав Влашев, окръжен пр...

По данни на застъпник по време на вота в Самоков - в секция в начално училище “Петър Берон”, присъствали постоянно двама-трима души без обозначителни знаци, освен това предварително са били сгънати и подпечатани с първи печат по десетина бюлетини, а бюлетини, попълнени в тъмната стаичка, не са били сгънати втори път при пускане в урната и така тайната на вота е била нарушена. По случая е уведомена и районната прокуратура, която веднага реагира и започна работа по сигнала.

В Стара Загора, според друг сигнал, в няколко избирателни секции - 46-а, 47-а, 67-а, 72-а и 110-а, е бил извършен един и същ системен пропуск и нарушение на изборния процес - списъците с имената и номерата на кандидатите по кандидатски листи не са били налични в кабините за гласуване, където се попълват бюлетините.

В района на РИК 23 в София, пред нито една от секциите в 35-о СОУ не е било поставено информационно табло с телефони за връзка и подаване на сигнали до районното управление на МВР и до дежурния районен прокурор. Секционните комисии отказват да отстранят допуснатото нарушение. Подобни нарушения са установени и в други секции.

В Гранд МОЛ Варна, в заведение “Мармалад” се предлагат топли напитки с “късметчета”, които съдържат призив за гласуване за определена политическа партия, която, според социологическите проучвания, има сериозен шанс да спечели изборите.

МВР открива линия за сигнали за изборни нарушения

МВР открива линия за приемане на сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. На...

В град Своге, РИК 26, е установено, че е започнало попълване на черновата от изборните протоколи, като се попълват нули в графите за отбелязване на преференциите. Обяснението е - “защото членовете нямало да висят по нощите”.

В друга жалба се казва следното: "Автобуси с няколко десетки наблюдатели с адрес от село Ружинци, област Видин, са транспортирали и хората са гласували в секции на територията на община Брусарци, област Монтана. Подадена е жалба в РИК Монтана за хора с удостоверения за гласуване в населени места, различни от постоянните или настоящите им адреси в община Ружинци".

В Кърджали има подаден сигнал срещу зам.-председателя на СИК №090200002 Сунай Фахрединов Салиев, защото отварял бюлетините преди да бъдат пуснати в урната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика