Силният е великодушен! Той не е зъл и жлъчен, отсече Станишев

18056
Силният е великодушен! Той не е зъл и жлъчен, отсече Станишев
Снимка: БГНЕС

"Силният е великодушен! Той не е зъл и жлъчен". С тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев закри 48-ия Конгрес на партията в зала 3 на НДК. Той остана много доволен от подкрепата, която получи от делегатите и заяви, че е обнадежден за пълна победа на изборите за европейски парламент на 25-и май. Станишев постави само една цел пред партията за този вот - победата.

"Имаше нужда от тази дискусия, заяви лидерът на БСП. - Нашата партия не престава да ме изненадва, това ми се случва много години вече. Колективният разум в трудни моменти никога не й е изневерил. И пред най-тежките предизвикателства. Спомням си 2005 година, когато спечелихме парламентарните избори, но не можахме да съставим първото ни правителство. Тогава имаше притеснение, разочарование, а на Бузлуджа БСП показа своята сила и вярата, че това, за което получихме доверие от българските граждани ще се постараем да го реализираме. Спомням си 2009 година, когато след тежко поражение и със само 40 народни представители, мнозина за пореден път мислеха, че с БСП е приключно, че ще ни маргинализират и на следавщите избори БСП ще се бори да прескочи 4-процентната бариера. Винаги партията, когато е била подложена на изпитания и атаки, се е сплотявала да постигне повече. Огромно впечатление ми направи че нямаше тема, актуална за хората в старната, която да не бъде засегната от всички. Тези, които не ни обичат и си мечтаят да ни няма и не могат да си намерят отговора защо БСП оцелява, върви напред и печели довение, да разберат, че БСП живее с ритъма на болките и надеждите на хората. Това е силата на БСП, чрез постоянния диалог с гражданите и с искрения стремеж проблемите на хората да бъдат решавани в техен интерес. Аз, като делегат, си тръгвам от днешното заседание с още по-голяма убеденост, че нашата партия може достойно и успешно да извърви пътя, който поехме след парламентарните избори. Тук поставих няколко въпроса, получих ясен отговор на тях. Отговор за това, че имаме волята чрез доверието на българските граждани да спечелим европейските избори. Не като спортна злоба или просто състезание за това кой е първи или втори, а защото осъзнаваме нашата отговорност пред държавата и гражданите. Министър председателят днес подчерта в неговия лаконичен стил, че единството за БСП и левицата днешния конгрес не е просто политически партиен въпрос, това е национална отговорност".

Местан горещо подкрепи Станишев и каза: Орешарски заслужава своя шанс

Лидерът на ДПС Лютви Местан горещо подкрепи Сергай Станишев и му пожела БСП да е първа политическа сила на изборите за европейски парла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика