Симеонов: Борисов трябва да се оттегли от политиката и да стане като Доган

3204
Симеонов: Борисов трябва да се оттегли от политиката и да стане като Доган
Снимка: БГНЕС

Най-доброто, което може да направи Бойко Борисов е това, което народът пожела - да се оттегли от политиката. Това каза Валери Симеонов, съпредседател на ПФ в предаването „България сутрин“ по Bulgaria on air.

Симеонов заяви, че може да се намери изход от политическата криза. „Ние повтаряме това още от момента, в който беше предизвикана от бих казал безотговорното поведение на министър-председателя Бойко Борисов, който реши, че трябва да си връща на цяла България за това, че е загубил изборите“, добави Симеонов.

„България не трябва да влиза в парламентарна криза, въобще в политическа криза, тъй като в България има стабилно развитие в продължение на 2 години, стабилно мнозинство в парламента. Може би изглеждам като единствения наивник, който смята, че не е момента за избори. Така смятам аз, както и колегите ми и така го казвам. Това е полезното за държавата. Всичко останало са експерименти на гърба на хората, бизнеса, икономиката, на всичко. В момента държавата не работи“, поясни Валери Симеонов.

ГЕРБ: Няма да участваме в съставяне на кабинет

ГЕРБ няма да участва при съставяне на правителство в рамките на 43-то НС. Това декларира пред журналисти в кулоарите на парламента...

По думите му до момента правителството има добра дейност и може да му се даде много добра оценка, но не и на министър-председателя.

„Така че министър-председателят най-доброто, което може да направи е това, което народът пожела - да се оттегли от политиката, да стане почетен председател като Ахмед Доган и да отиде в Банкя или там, където иска, и да остави ГЕРБ от партия за лично ползване да се превърне в една нормална политическа сила", заяви той.

По думите му не става въпрос за симпатии към РБ, а за схващането, че управлението има за цел изпълнение на някаква програма. „Поради тази причина преди две години не подкрепихме ГЕРБ или коалицията ГЕРБ-РБ, а подкрепихме програмата, над която се разписахме. И след като се разписахме, спазихме стриктно основните клаузи в тази програма. Същото се очаква и за Реформаторите. Не може да се очаква, че ще ги подкрепим заради еди какво си", каза още Симеонов. Той допълни, че на срещата между РБ и ПФ не се е обсъждало нищо конкретно.

Съпредседателят на ПФ коментира, че и БСП, и ГЕРБ като мантра повтарят „избори, избори". Той попита какво ще променят. По думите му те ще създадат едно подобно Народно събрание, с горе-долу същите пропорции, защото нито ГЕРБ, нито БСП, ще имат мнозинство, за да съставят правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика