Симеонов: ДПС иска напрежение между етносите

12008
Симеонов: ДПС иска напрежение между етносите
Снимка: БГНЕС

Намеренията на ДПС да внесе вот на недоверие няма да разклатят стабилността на правителството. Това каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод искането на ДПС премиерът Бойко Борисов да поиска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов.

Според Симеонов единствената цел на ДПС е да предизвиква напрежение между етносите в България, предаде Фокус.

Манипуларстан

17 – 227. Това е новият телефонен номер, на който лидерът на ДПС Лютви Местан звъни в опит някой да го чуе. Зад двете числа се тв...

„ДПС е политическата сила, която има за цел противопоставянето на етносите в българското общество и неговото разделяне“, категоричен бе Симеонов. Той каза още, че Движението за права и свободи за пореден път се опитва да се представи за представител на ромската общност. Валери Симеонов каза още, че искането на ДПС за оставка на здравния министър Петър Москов представлява оспорване на статистика, а не е основателно искане. „ДПС прави опит да влезе в новините“, добави народният представител.

Патриотичният фронт е против увеличаването на осигурителни вноски за пенсия, защото това ще натовари бизнеса, заяви още Симеонов. Според него пенсионната реформа трябва внимателно да се обсъди, защото касае цялото общество.

“Ние смятаме, че българският бизнес също е част от българския народ и то тази активна част, на чиито плещи лежи отговорността на икономическото възраждане на България“, обясни Симеонов. Според него трябва да се внимава много с всякакви опити за увеличаване на бремето или осигурителните вноски.

Валери Симеонов каза още, че ПФ е против идеята на социалния министър Ивайло Калфин за поетапно увеличаване на пенсионната възраст с по два месеца от догодина. Симеонов уточни, че от Фронта като цяло са против вдигането на възрастта за пенсиониране. Тoй изтъкна, че това не е в полза на българските пенсионери, тъй като с намаляването на продължителността на живота е необходим различен подход.

Каракачанов: Петър Москов каза това, което всички си мислят

Не бихме подкрепили оставката на министър Петър Москов. Той каза нещо, което всички си мислим. Това коментира съпредседателят на Патрио...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика