Симеонов: Коалицията ни с ГЕРБ остава поне засега, ДПС - доволни

3047
Симеонов: Коалицията ни с ГЕРБ остава поне засега, ДПС - доволни
Снимка: БГНЕС

Ако търсите новината, че с коалицията е приключено, нямате я още. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание.

"Искам уважаеми колеги, да припомня, че въпросът за борбата с битовата престъпност е заложен в нашата програма още от 43-ото Народно събрание. След няколко заседания с МВР, ние успяхме без да е записано в програмата за управление, защото бяхме подкрепящата партия да наложим назначаването на около 2000 човека допълнителен щат към органите на МВР.

ВМРО заплаши да излезе от управлението заради подкрепа на ГЕРБ към ДПС

"Има ли ГЕРБ промяна в предпочитания от тях партньор за управление? ГЕРБ занапред ще изпълняват коалиционното си споразумение с нас и щ...

Това беше продиктувано от битовата престъпност по селата. В това Народно събрание при договарянето на условията за коалиционно правителство ние го прокарахме в програмата за управление.

Това, което колегата Веселинов не ви информира, но може би още преди месец, месец и нещо преди епидемията с коронавируса, ние водихме разговори с представителите на управлението на ГЕРБ по отношение на неизпълнените задачи от коалиционното споразумение.

Един от ангажиментите, който беше поет от тях, беше да се ускори приемането на Закона за доброволчеството, или в случая като раздел от Закона за МВР. Странно е поведението на нашите партньори по един важен за нас въпрос, важен за коалицоонното правителство. Той е фактически е стълб от програмата на управление", каза още Валери Симеонов, цитиран от Фокус.

Доста по-крайна беше позицията на ВМРО, които поставиха изричното условие законопроектът да се приеме и заплашиха с напускане на управлението, ако това не се случи.

"ГЕРБ имат време да се поправят и да приемат наново предложението за доброволните отряди, ако не се случи, очевидно нашите пътища се разделят, посочи Искрен Веселинов.

Няма да има доброволни отряди към МВР след скандал, ГЕРБ отстъпи пред ДПС

ГЕРБ се отказа от подкрепата си за идеята на ВМРО да се създадат доброволни формирования към МВР. Предложението беше заложено в Закона...

"Флиртът с ДПС за нас винаги е бил видим. Винаги сме се стремели да го ограничаваме като вредно за държавата. Сега въпросът е кога този флирт става по-вреден, отколкото настоящото управление", допълни още Веселинов.

От ДПС пък изразиха задоволство от отхвърленото предложение на ВМРО и го определиха като "победа на българския парламетаризъм".

"Днес имаше победа на българския парламентаризъм, а именно отхвърлянето на предложението на националистите за създаване на доброволческите отряди. Освен ДПС против създаването на тези доброволчески отряди бяха БСП, "Воля" и голямата част от ПГ на ГЕРБ. Това не е нормално да се създават такива доброволчески отрадя. Това е практика на тоталитарните режими", заяви заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов на брифинг в парламента.

Зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев коментира друга тема, а именно тази с ДДС ставките.

Той определи като успех за целия парламент 9-процентната ДДС ставка за детските храни, санитарни детски стоки и предложението за книгите.

Решено: ДДС става 9% за ресторантьори, хотелиери и издатели

С 9 процента ще се облага оттук-нататък настаняването в хотели и подобни заведения, включително и при отдаването под наем на места за к...

"Тази наша мярка и инициатива беше приета. Разбира се, това не е първата мярка по отношение на антикризисните мерки. Знаете, че след наша поправка 60 на 40 заработи и към ден днешен по мнението на повечето работодатели това е една от мерките, които сериозно работи.

Други наши предложения също бяха приети по отношение на туризма, подкрепата на туроператорските пакети с 35 евро на седалка, говорим за чартърните полети. Нещо, което правят Турция и Гърция", каза още Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика