Скандал в парламента, Сидеров скочи на Цвета Караянчева

100738

Безредици настъпиха в пленарна зала по време на днешния парламентарен контрол, съобщи Агенция „Фокус”. Скандалите започнаха след декларацията на ГЕРБ, прочетена от Цвета Караянчева и последвалия отговор от зам.-председателя на парламента Мая Манолова.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров възрази срещу изказване на Караянчева. От местата си скочиха депутатите от ГЕРБ и „Атака” и за малко да се стигне дори физическа саморазправа.

Сидеров пак иска от Плевнелиев да свика Консултативния съвет

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров за пореден път призова президента Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурно...

Председателят на парламента Михаил Миков обяви почивка за успокояване на атмосферата в пленарна зала.

Повод за това беше скандалът между отделните парламентарни групи, след изказване на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева, по повод случая с намерените бюлетини в печатницата в Костинброд.

„Прокуратурата вече се е произнесла. Каквото и да се обяснявате, е факт, че вотът е манипулиран. Събрахте се три партии, които не спечелиха изборите. Днес организаторите на публичната акция, Мая Манолова, Сергей Станишев и БСП, Лютви Местан и ДПС, Волен Сидеров и "Атака", Николай Бареков и ТВ7 - са главните печеливши от недоказаните обвинения, които изсипаха върху ГЕРБ. Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда, висок пост, власт, пари. За съжаление предстоят предсрочни избори. Българските граждани видяха това, което им показахте – че „Атака” и ДПС са едно, ДПС и комунистите, които сменяха имената, сваляха църквите”, каза Караянчева.

От ГЕРБ настояват за отговор на няколко въпроса: "Откъде и по какъв начин е получила Мая Манолова информация за случващото се в печатницата, охранявана докато печата изборните бюлетини, кой е съобщил за нередности в печатницата? Кой е отговорен за изтичане на информацията за акцията? Кой е отговорен за разсекретяването на акцията и появяването на информация за нея точно в една телевизия? Кои аргументи накараха председателите на БСП, ДПС и Атака да нарушат закона в деня за размисъл? Призоваваме разследването да се включат широк кръг лица и техните показания да станат публично достояние, каза още Караянчева и настоя за частно и прозрачно разследване. Изказването на Караянчева приключи с бурни аплодисменти и викове "Оставка" от страна на депутатите от ГЕРБ.

Изявлението на Цвета Караянчева беше по-подходящо за някои от селата на избирателния й район, отколкото за парламента. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова в отговор на изказването на Караянчева от ГЕРБ.

Сидеров: Г-н Плевнелиев, не се страхувайте от мен!

Г-н Плевнелиев, не се страхувайте от мен. Няма да ви направя нищо лошо по време на консултативния съвет. Това заяви пред bTV лидерът на...

„Яд ви е, че не можахте да пуснете в ход цялата си изборна измама. Подготвените за манипулация 480 000 бюлетини не бяха пуснати в ход”, заяви Манолова.

„Написаното от мен в сигнала се потвърди. Нека хората си отговорят дали собственикът на печатницата има някакво странно хоби да си печата над необходимия брой бюлетини”, заяви тя. Посланието на Караянчева беше: „Браво, че не ни хванахте”

Епохата на „Мултипринт” приключи, подчерта Манолова.

Думите на Караянчева провокираха Сидеров, който дори тръгна към нея, а депутати от ГЕРБ, опасявайки се от скандал, скочиха, за да я защитават в случай на нужда.

Самият Сидеров заяви: "Цвета Караянчева има наглостта да говори нелепости и клевети за българската парламентарна сила. Вие и Цветан Цветанов бяхте на партийния конгрес на Реджеп Ердоган – човек, който не крие своите амбиции да завземе България".

Плевнелиев: Не ме е страх от Сидеров

Не е работата на един президент да коментира личните изказвания на един народен представител, но е работа на президента да слуша народа...

„Срам и позор за вас. Вие сте срам и позор за гражданите. Повече не излизайте тук да говорите от тази трибуна”, заяви още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика