Слави Трифонов: Кабинет на малцинството ще е зависим от тези, срещу които се борим (ВИДЕО)

7602
Слави Трифонов: Кабинет на малцинството ще е зависим от тези, срещу които се борим (ВИДЕО)
Снимка: ПП "Няма такава държава"

"Не е вярно, че бягаме от отговорност, може да има всякакви обвинения. Как да коментирам - това е все едно един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш: "Ти си страхливец". Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласоподавател". Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в специално видео на страницата си във Facebook. Той коментира обявеното днес решение партията му да върне мандата без да опитва да състави правителство.

"ГЕРБ бяха първи, имаха възможността да направят правителство, но не успяха. Ние нямаме възможност да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на кабинет на малцинството е зависимост от тези, срещу които се борим. Те не могат да бъдат управляващи, народът не се е разпоредил така", заяви още Слави Трифонов.

Историк: Всичко или нищо - това е стратегията на Слави Трифонов

"Всичко или нищо. Това е стратегията на Слави От една страна, отказът на ИТН да предложи правителство е добър ход. Това е ясна заявка,...

"Ако ние направим правителство, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят. Ние не сме хора, които да могат да си позволят да бъдат зависими особено от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават. Не може да се създаде правителство в тази ситуация", категоричен бе шоуменът.

Според него, все пак има и други възможности. "Следващият, който вземе мандата, може да бъде подкрепен от други. Те могат спокойно да се съберат в името на това да спасяват държавата и тогава ще могат да реализират своите планове и идеи", допълни Трифонов.

"Човек, който няма доводи, използва квалификации. Какво от това?", каза още Трифонов в отговор на днешния коментар на премиера Борисов, че е страхливец. "Ако не участваше партия "Няма такъв народ" на тези избори, сега статуктвото отново щеше да е победило. Такива са реалиите. Щяха отново да са ГЕРБ и някакви техни патерици", заяви още лидерът на партията, като показа собствените си патерици. "Сега с нашето участие, цялата система се променя. Явно няма да се промени от първия път, но от втория. Какъв е проблемът пък да има избори?", попита той.

Слави Трифонов уточни, че е излязъл вчера от карантината, в която беше заради коронавируса. "Сега съм в болнични, тъй като вирусът ме удари в кръста. Аз и без това заради проблеми с крака съм с патерица, а сега е още по-зле", уточни той.

Какво игра Слави Трифонов: Шахмат или покер?

Слави Трифонов сложи край на парламентарните съмнения от онази трибуна, на която е време да се сложи край - Фейсбук пост. Той заяви, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика