Слави Трифонов: Оттеглих проектокабинета заради компромис пред Христо Иванов

15064
Слави Трифонов: Оттеглих проектокабинета заради компромис пред Христо Иванов
Снимка: ПП "Няма такава държава"

"Заедно с "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) имахме много общо по важните неща. Но се оказа, че имаме различия в това не какво, а как да стане. Те започнаха да изявяват претенции, които са неадекватни, неприемливи. Христо Иванов искаше да одобрява всички представители на правителството. Ние направихме много компромиси и жестове, но нито един от тях не беше разпознат", коментира политическата обстановка лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов в интервю за БНР.

"По смисъла на закона и на конституцията ние издигаме наш кандидат за президент и той се казва Румен Радев". Това заяви Слави Трифонов в ефир. Той посочи категорично, че ще подкрепят кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат. "Той изпълва със съдържание нашата представа за президент. И не само на нас, а и на голяма част от хората. Румен Радев е нашият мажоритарен избор", посочи Трифонов. Той подчерта, че няма обида, но "всичко се е превърнало в невъзможност за съставяне на правителство заради липса на партньорско отношение". Трифонов бе категоричен, че оттегляйки проекта си за кабинет, е направил компромис заради Христо Иванов и Мая Манолова. А съпредседателят на ДБ, от своя страна, посочил пред ИТн, че вижда политическата намеса на ДПС.

Слави Трифонов не просто изгори, а взриви всички мостове. Но това е закономерно

Няколко месеца по-късно основната загадка за "Има такъв народ" започна да се разрешава. В последните седмици едва ли сте чували от Слав...

"БСП се държеше по етичен и коректен начин, когато започнахме да преговаряме на експертно ниво. А ДБ и ИБГНИ реагираха по съвсем различен начин и възможността за съставяне на правителство се разпадна. Съществува възможност на третия мандат всички да се обединят, да подкрепят и да създадат правителство, което искат да е за шест месеца. Защо точно за толкова време, не знам, но явно имат определен проект и планове", обясни Слави трифонов. Той остава категоричен, че ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на третата политическа сила, но и обяви, че няма да излизат от залата при гласуване.

И продължи, че дори "Исус Христос да бях предложил за министър-председател с 12-те апостоли като кабинет, пак нямаше да има угодия... Когато започнахме да правим референдума, а аз нямам юридическо образование, се обадихме в университета, за да търся в правния факултет човек, който се занимава с конституционно право. Така попаднах на Петър Илиев. Той направи ужасно много за нас, относно референдума и след това, по всякакви юридически казуси. Имах възможността да го опозная. В тази ситуация, в която беше атакуван, предполагам, че не му се е отразило добре и реакциите му са заради напрежението, което му се струпа на главата".

Слави Трифонов сподели, че през годините е бил обект на много и различни слухове. Като такива определи и твърденията за връзката му с ДПС. "Хората сами могат да изберат дали ще вярват на слухове или на факти". В заключение лидерът на ИТН посочи, че партията му ще работи по важни за парламента и за държавата задачи, сред които бюджет, Национален план за възстановяване, евентуална нова CОVID-19 криза.

"Тошко Йорданов е с мен от 28 години. Бил съм на неговата сватба. Той е част от мен. Може да е малко по-експресивен, да не е харесван от някои хора. Той е част от моя екип и ще бъде такъв. Ако той си свърши работата, значи всичко е наред. Ако постъпи по начин, по който смятам, чее не е неправилен, ще го посъветвам да промени начинът и уверявам, че той ще го направи", увери Слави Трифонов в отговор на въпрос от водещия какво смята за поведението на Тошко Йорданов.

Стихотворение за Слави Трифонов подпали Facebook

Facebook през последните часове се развълнува заради стихотворение, посветено на Слави Трифонов. То е озаглавено “Кариера”...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика