Славов: "Нощните вълци" да се събират на поляни край София, а не в центъра

1048
Славов: "Нощните вълци" да се събират на поляни край София, а не в центъра
Снимка: БГНЕС

Присъствието на „Нощните вълци“ буди недоволство и протести в България именно заради политическата им обвързаност. Това заяви в ефира на Канал 3 народният представител от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов.

„От това, което видяхме в Бургас, те явно планират масови мероприятия на открито. Имаме закон който урежда тези прояви. Те минават през уведомление към общината, стандартната процедура е. Ако такова уведомление не е направено, мероприятието им да не бъде допускано да се провежда. Могат да бъдат отклонени към покрайнините на града. Там на някоя хубава поляна да се съберат, да не притесняват гражданите на столицата. Все пак хората са на работа и не искат заради 10 или 15 човека целият център да бъде затворен. Те не са специални по никакъв начин“, каза още Славов по повод искането на общински съветници на Реформаторския блок да не бъде допускано мероприятието на „рокерите“ днес пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

От Воински съюз "Васил Левски" се оплакват, че трета страна ги нападнала при идването на "Нощните вълци"

Има поне двама арестувани след вчерашното сбиване в Бургас заради „Нощните вълци”. Според един от замесените в сбиването и...

Според реформатора е интересно от кого е финансиран този мото марш. „Тези хора работят ли нещо, как се издържат, имат ли семейства. Нищо не казват по този въпрос. Затова са съвсем основателни подозренията, че това е мероприятие, организирано от режима в Кремъл, за да провокира напрежение в Европейския съюз“, коментира той

„Другият много важен въпрос, който трябва да се постави е какви са тези организирани групички, които се намесиха вчера на страната на т.нар „рокери“, които нападнаха мирно протестиращите и се саморазправиха с тях. Видяхме, че става въпрос за нещо като групировка – те бяха облечени с камуфлажни дрехи, нашивки, с електрошокови палки. Бяха доста добре организирани и структурирани и това пак показва, че става дума за организация. Не се намират случайно 15 или 20 човека, които очевидно са предварително подготвени, точно в този момент и на това място. Много анализатори посочиха, че всичко това може да е част от така наречената хибридна война. Тоест да има предварителна подготовка за всяване на напрежение и разделение в българското общество“, обърна внимание депутатът на проблемът с така наречените паравоенни организации.

В заключение Петър Славов напомни, че той и колегите му Методи Андреев и Мартин Димитров са изпратили официално питане към шефа на ДАНС, както и към министрите на външните и вътрешните работи. С тях те искаха да знаят дали т.нар. „Нощни вълци“ са проверени от службите, дали се знае за техни противообществени прояви в други държави, знаят ли защо им е отказан достъп до други държави.

Отговор от нито една от трите институции все още не е получен. Именно затова тримата депутати вчера внесоха нов въпрос към вътрешните министър Румяна Бъчварова, с който искат да разберат кои длъжностни лица ще поемат отговорността за сблъсъците между мирно протестиращи и паравоенни вчера в Бургас.

Общинските съветници на РБ в София искат забрана на шествието на „Нощни вълци“

Общинските съветници от групата на Реформаторския блок в столицата входираха в общината писмо до кмета Йорданка Фандъкова. В него те на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com