Славов: Парламентът отхвърли нобелов лауреат за КЗК, но прие тройкаджия

3018
Славов: Парламентът отхвърли нобелов лауреат за КЗК, но прие тройкаджия

Депутатът от Гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов изрази във Facebook мнението си за отхвърлянето на кандидатурата на Георги Ганев за член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Кандидатите на ГЕРБ, Патриотичния фронт, СДС, БСП, ДПС и част от Българския демократичен център получиха необходимото мнозинство гласове подкрепа за новия състав на КЗК. За председател беше избрана майката на депутата от ГЕРБ - Юлия Ненкова.

Майка на депутат от ГЕРБ стана председател на КЗК

Заместник-кметът на София Юлия Ненкова е новият председател на Комисията за защита на конкуренцията. Това решиха депутатите с гласуване...

"‪‎Картел‬ът дали не дойде ‪#‎КЗК‬ днес в Парламента?! Иначе как да си обясним, че пред асистент на Нобелов лауреат и д-р по макроикономика, подкрепен от най-авторитетните НПО, бе избран тройкаджия с твърда тройка и на държавния си изпит в университета", написа депутатът.

С мощното въздържание на депутатите от ГЕРБ и гласове "против" от БСП и ДПС в състава на антимонополния орган не влезе единствената номинация на неправителствения сектор, внесена в парламента от Реформаторския блок и защитена от Гражданския му съвет - на икономиста, завършил в "Оксфорд" Георги Ганев.

За сметка на това, очевидно благодарение на предварителни совалки, от ГЕРБ и опозицията дойде подкрепа за другия номириран от депутати от РБ - кандидатът на СДС Красимир Витанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика