След доклада на ЕК през януари правителството ще реши да иска ли отпадане на мониторинга

19658
След доклада на ЕК през януари правителството ще реши да иска ли отпадане на мониторинга
Снимка: БГНЕС

Правителството ще реши дали да настоява за отпадане или за промяна на мониторинга върху правосъдието и вътрешните работи, след като се запознае с предстоящия през януари доклад на Еврокомисията. Това съобщи премиерът Пламен Орешарски в Брюксел, след среща с нейния председател Жозе Барозу, предаде БНР.

Според Орешарски решението ще зависи от това дали според доклада страната ни има да върши още много работа или вече е свършила повечето от нея.

БЕХ и Westinghouse сключиха споразумение за параметрите по 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”

Представители на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и американската Westinghouse Electric Company сключиха споразумение за съгласуване н...

На срещата двамата с Барозу са обсъдили напредъка в отделните области, без обаче да навлизат в детайли по тях. Орешарски е получил уверения, че януарския доклад ще е обективен.

Очаквам, че ще има критични бележки Подчертах, че те за нас ще бъдат ръководство за формиране на политиките оттук нататък, каза премиерът.

Той не е обсъждал с Барозу продължаващите протести у нас или степента на стабилност на управлението, запознал го е обаче с икономическата ситуация и първите положителни сигнали от последните два месеца.

Пламен Орешарски и Жозе Барозу, по думите на българския премиер, са засегнали и темата „Южен поток”, като той е заявил, че правителството има добри контакти с комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер и съгласува действията си с него.

Орешарски: Ще говорим за изискванията на ЕС за "Южен поток. Дачич: Проектът ни е необходим

Общото ни мнение със сръбския премиер е, че "Южен поток" ще е изгоден проект както за България, така и за Сърбия. Това заяви премиерът ...

Орешарски каза още, че е благодарил за помощта за справяне с бежанската вълна и е изразил очакване за европейска подкрепа и занапред. По въпроса, който беше основен при предишната му среща с председателя на Еврокомисията преди два месеца – мораториума за продажба на земи, премиерът е информирал, че се очаква решение на Конституционния съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика