Служебният кабинет изхвърли консула ни в Донецк, Луганск и Запорожието

15606
Служебният кабинет изхвърли консула ни в Донецк, Луганск и Запорожието
Снимка: БГНЕС

Почетният български консул за Донецка, Луганска и Запорожка област в Украйна Иван Аврамов е освободен от поста си на днешното заседание на служебното правителство.

Решението идва след доклад на външния министър Даниел Митов. Според доклада Аврамов работи срещу украинската държава и в полза на проруските сепаратисти. Иван Аврамов е считан за приближен на Виктор Янукович и се говори, че контролира контрабандата на алкохол в Одеса. Бившият вече български консул е бил замесен и в работата на митницата в Одеса.

В Украйна приеха пакет от закони срещу корупцията

Украинският парламент прие днес на второ, окончателно четене пакета от закони срещу корупцията. Един от тях определя държавната страт...

Аврамов е на 45-о място в списъка на най-богатите украинци със състояние от 352 милиона долара. Като източник на богатството му се сочи т.нар. биоетанолова схема. Биоетанолът се използва в украинската икономика с цел намаление на употребата на петрол, но посредством хитри схеми огромни количества спирт от производството му се отклоняват и използват за производство на нелегална водка. В момента в няколко области в Украйна се води голямо разследване във връзка с тези далавери, без да има официално заподозрени и обвинени лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика