Служебният кабинет: Щатът не се раздува, има свободни места

1847
Служебният кабинет: Щатът не се раздува, има свободни места
Снимка: БГНЕС

Към 26 януари 2017 г. (датата на назначаване на служебния кабинет – бел. ред.) числеността в политическите кабинети в администрацията на Министерския съвет е 42 щатни бройки.

Към 31 януари 2017 г. числеността на политическите кабинети в Администрацията на Министерски съвет (АМС) е също 42 щатни бройки. Към момента малка част от тях са заети, уточниха от МС.

29,9 млн. лева ще ни струват предсрочните избори

29, 9 млн. лева ще струва подготовката и провеждането на предсрочните избори за Народно събрание на 26 март. Това става ясно от план-см...

Вчера стана ясно, че в политическия кабинет на служебния премиер Огнян Герджиков ще работят 16 души, докато при Бойко Борисов бяха 9.

На първото си заседание в понеделник служебният кабинет гласува и промени в устройствения правилник на МС. Постановлението за промените не бе качено на сайта на МС, не бе разпространена и стенограмата от заседанието.

От правителствената пресслужба изпратиха информация, според която “съветниците, експертите и техническите сътрудници, които ще подпомагат вицепремиерите по социални политики и по вътрешен ред и сигурност, ще са по трима”, а двамата заместник министър-председатели, които не ръководят министерства – Деница Златева и Малина Крумова, ще разполагат с 10-членни кабинети. Томислав Дончев, който също бе вицепремиер без портфейл, имаше 9-членен кабинет, отбеляза "Труд".

„Целта на приетите вчера промени в Устройствения правилник на МС и на неговата администрация е преструктуриране на наличните щатове съобразно функционалните отговорности в структурата на правителството“, обясниха днес в прессъобщение от Министерски съвет.

Герджиков поиска от министрите си доклади за състоянията на министерствата

В рамките на двуседмичен срок, не повече, искам да ми представите аналитични доклади за състоянието в министерствата. Това каза служеб...

Actualno.com припомня, че междувременно министър-председателят Огнян Герджиков разпредели по-рано ресорите, за които ще отговарят вицепремиерите. Премиерът лично ще координира дейността на министрите на финансите и на външните работи, на държавните агенции „Разузнаване“ и „Електронно управление“, както и на Държавната агенция за българите в чужбина.

Заместник министър-председателят по социални политики и министър на здравеопазването Илко Семерджиев поема координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на икономиката, на енергетиката, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на труда и социалната политика, на образованието и науката, на младежта и спорта, на културата и на туризма. В неговия ресор са държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за закрила на детето, за стоковите борси и тържищата, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Агенцията за ядрено регулиране.

Вицепремиерът Семерджиев ще координира също дейностите по отношение на Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Комисията за регулиране на съобщенията, Националния компенсационен жилищен фонд и Патентното ведомство.

В ресора на заместник министър-председателя по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев са министерствата на вътрешните работи, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, информационните технологии и съобщенията. На вицепремиера Янев също се възлага координацията на дейностите по отношение на държавните агенции „Национална сигурност“, „Технически операции“, „Архиви“, „Държавен резерв и военновременни запаси“, както и Държавната агенция за бежанците, Държавната комисия по сигурността на информацията и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика