Сметната палата започва одит на Центъра за градска мобилност

531
Сметната палата започва одит на Центъра за градска мобилност
Снимка: БГНЕС

Сметната палата започва от днес одита за съответствие при финансовото управление на „Центъра за градска мобилност“ ЕАД София за периода от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016 г., съобщиха от одитиращия орган.

Одитът бе възложен на Сметната палата с решение на Народното събрание от 20 май 2016 г. Съгласно решението одитът трябва да започне от 1 юли 2016 г. и да приключи до края на годината. Окончателният одитен доклад трябва да бъде внесен в парламента до 31 януари 2017 г.

Сметната палата започва проверка на Центъра за градска мобилност

Днес вече беше връчена заповедта на Центъра за градска мобилност от Сметната палата за проверката, която беше възложена от Народното съ...

За целта председателят на Сметната палата Цветан Цветков издаде заповед, с която възложи на одитен екип от 7 одитори, ръководен от главен одитор, да направи проверката. Ще бъдат проверени обществени поръчки, приходите и разходите на дружеството, включително разплащане с транспортни оператори.

Дружеството е 100% собственост на Столична община. От него зависи една от най-важните услуги за столицата – организация, експлоатация, контрол и финансиране на обществения транспорт. Сред основните му дейности е издаването на превозни документи и реализация на приходи от превозна дейност. Дружеството финансира, изгражда, поддържа и експлоатира паркинги, гаражи и места за паркиране в столицата.

Според годишния финансов отчет на „Центъра за градска мобилност“ ЕАД за 2015 г. реализираните приходи от дейността на обществения градски транспорт в София за разплащане на транспортната задача през 2015 г. са над 216 млн. лв., като от тях от продажба на билети и абонаменти карти са близо 94 млн. лв. Неиздължената сума към транспортни оператори към края на 2015 г. е над 22 млн. лв., а печалбата за 2015 г. е над 6 млн. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика