Сметната палата започва одит на най-големия дарител на МВР

20782
Сметната палата започва одит на най-големия дарител на МВР
Снимка: БГНЕС

Сметната палата ще прави одит на най-големия дарител на МВР - полицейска фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ) ЕООД. Това стана ясно при представянето на одитната програма на институцията за тази година, предаде БГНЕС.

Заложили сме в програмата си 466 одитни задачи, каза председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров. За одита на МВР той обясни, че е направило впечатление при предишна проверка на МВР, че фирмата е основен дарител на МВР и тези финансови взаимоотношения там са доста странни. Тя никога не е била обект на одит. Смятаме, че финансовият ресурс и тези взаимоотношения в МВР заслужават сериозна проверка и оценка и там има доста рискови неща, които заслужават внимание, добави Димитров.

Сред одитите, които предстоят, са и за дейността по оказване на спешната медицинска помощ. Ще бъде направен и одит на Метрополитен. Предвиден е и одит на Български пощи, където не е правен досега одит от Сметната палата. При одитите за съответствие ще се акцентира върху институции като АПИ, Агенция по вписването и др.

На 7 юли миналата година вътрешният министър Цветлин Йовчев издаде заповед за спиране на даренията за МВР. Единственото изключение е по международни договори, по които България е проект.

Валери Димитров: Сметната палата не може да проверява сметки и влогове на публични лица

Задължените лица трябва да оповестят декларацията за имуществото и доходите си и след това тази декларация се качва в сайта на Сметната...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика