Според Борисов прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на Радев

4734
Според Борисов прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на Радев
Снимка: БГНЕС

Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели.

Това каза премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел в Специализираната прокуратура по досъдебното производство, свързано с бизнесмена Пламен Бобоков.

Премиерът заяви, че е разпитван като свидетел по делото за отпадъци и за познанството му с братя Бобокови. Така че вече всички са доволни, заяви още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Познавам Пламен Бобоков от над 10 години, многократно сме водили комуникация, но всичко е било в сферата на закона и с цел да подпомагаме бизнеса зад граница, поясни още министър-председателят.

"Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнес зад граница, по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек. Многократно съм водил комуникация с него. С Атанас Бобоков никога. Пак повтарям - всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница", каза още Борисов, отбелязва агенция "Фокус".

Премиерът Борисов пристигна в Спецпрокуратурата

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Специализираната прокуратура. Министър-председателят ще бъде разпитан като свидетел по досъдебното...

Премиерът коментира и темата с кораба „БАДР“. "Питаха ме и за кораба. "Оставихме на съда да се произнесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост. Единственото, което съм разпоредил, "Гранична полиция" да го пази. В момента той е на котва в Бургас", каза Борисов и заяви, че има ли съдебно решение, то ще бъде изпълнено.

Припомняме, че по-рано Спецпрокуратурата призова Борисов във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия Бобоков. Разпитът се проведе по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство, се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването, уточниха от Спецпрокуратурата.

С оглед установена комуникация на различни дати през 2019 г. между лицето П.Б. и Пламен Нунев, народен представител, областен координатор на ПП ГЕРБ в гр. Русе, и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ПП ГЕРБ в гр. Русе, същите са призовани да дадат показания, уточняват от държавното обвинение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика