Станишев: Имаме сила да продължим напред

17530
Станишев: Имаме сила да продължим напред
Снимка: БГНЕС

БСП е единствената ясна партия с цялост и идея и затова оцелява. Затова вървим напред. Това заяви по БНР лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

Вчерашният конгрес беше много важен със своите послания, за това да приключим, да извървим пътя, който сме тръгнали след парламентарните избори, каза Станишев. Стефан Данаилов, който наистина развълнува конгреса със своето появяване и със своите думи, спомена също така, че е имал своите колебания и съмнения дали има смисъл ри това ограничено мнозинство относително в парламента да продължим по този път и да изваждаме страната от състоянието, в което беше последните 4 години. Да промени посоката на развитие, за да може държавата да е предсказуема, стабилна последователна, да подпомага бизнеса, да покаже, че може и по време на криза да се прави социална политика, да се помага на бедните, на майките с деца, на пенсионерите. Не е лек този път. Всички го осъзнаваме много добре. Посланията на конгреса бяха категорични, че имаме силата и знанието и волята да продължим този път в името на България, посочи лидерът на БСП.

БСП много пъти е била удряна, атакувана. И през последните месеци е беше така, викали са ни "червени боклуци". Само че ние имаме нещо повече от лични отношения, симпатии, антипатии, и това е кауза. Това, което е най-важното е, че имаме сила да продължим напред.

Той повтори, че страницата с АБВ е затворена. Става въпрос за хора, с които сме работили, за които сме работили в много кампании техни, и на Георги Първанов, и на Калфин, с които сме спорили, но сме ги подкрепяли във всяко едно начинание, подчерта Станишев. Всички се чувстваме разочаровани, меко казано. Аз внимателно следих изявите на тази нова политическа сила и не чух нещо, което принципно да се различава от политиките, зад които застава БСП. Това значи, че има някакви други цели. Това пречи за каузата на БСП, това помага на ГЕРБ, поясни Станишев. В това отношение партията е почти единодушна.

Лидерът на БСП посочи отново постиженията на кабинета Орешарски. Толкова много неща реално се изпълниха, особено в социалната система. Увеличиха се парите на пенсиите, за подпомагане на най-бедните, енергийното подпомагане. Данък общ доход се възстановява от държавата за най-бедните хора, което всъщност е промяна на плоския данък.

За референдума Станишев каза, че е много нелепо, когато хора, които са били срещу първия демократичен референдум, организиран от БСП, те сега да са за референдум. Тази идея за референдум с три въпроса, съчетани с европейските избори цели да се размият темите и дебата за европейските избори. От това, според Станишев ще се възползват Реформаторският блок и ГЕРБ. Искат да направят един турлю гювеч, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика