Съмнения за чатовете на Бобоков с президента – от кой телефон са взети?

4551
Съмнения за чатовете на Бобоков с президента – от кой телефон са взети?
Снимка: БГНЕС

Да се публикува пълният чат, да се види всичко, включително дата. В момента е пуснато само едно от съобщенията на Пламен Бобоков – защо? Мисля си, че да, това е чат с президента Румен Радев. Това заяви секретарят на президента Димитър Стоянов, който уточни, че Бобоков е пътувал с делегация с президента до Армения.

Същевременно, късно снощи Пламен Бобоков уточни, че е казал, че в телефона му, който сега се намира в прокуратурата, няма номера на президента (точен цитат пред bTV: В иззетите ми мобилни устройства уважаемата прокуратура знае, че нямам телефона на президента). И попита от кой телефон тогава са чатовете, публикувани от държавното обвинение – дали не е от този на президента.

Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков

Президентът Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков, съобщиха от неговия...

Мисля си, че следващата крачка на президента ще е да изнесе целия чат публично, ако прокуратурата не го направи, заяви Стоянов пред bTV. И уточни, че би трябвало прокуратурата да каже откъде са взети тези чатове.

"Не виждам топла връзка между президента и Пламен Бобоков и при публикуването на чатовете ще се види колко топла е връзката", каза Стоянов. И уточни, че получавал по 20-30 обаждания на ден, в които се иска среща с държавния глава.

Секретарят на президента отрече, че е имало среща между Радев и Бобоков за Либерия – точно това пише Бобоков в разпространения последен засега чат. Същевременно обаче Стоянов не отрече едно към едно, че Радев може да е подкрепял бизнеса на Бобоков, защото президентът подкрепя всеки един български бизнес и искал ясно законодателство за това. Всеки един чист български бизнес би следвало да получи помощ от посланиците на България зад граница, смята секретарят на президента. Той напомни, че президентът първо предлага кандидати за посланици, но Министерският съвет първо одобрява и чак след това държавният глава подписва.

"Няма все още президентски указ за назначаване на г-н (Жоро) Кираджиев от Нигерия. Ние не сме го предлагали", уточни Стоянов. И насочи вниманието към МВнР – как предложението е формирано там? Според Стоянов, секретарят по правните въпроси Пламен Узунов няма достъп до процедурата по назначаване на посланици. Колко всесилен е Пламен Узунов, че да задейства цялата машина, включително министър-председателят, за да се назначи дипломат, попита още Стоянов. Той каза и, че за Петър Ненов, за който Бобоков е търсил помилване, също не е гарантирано такова, заради нарушения в процедурата.

Президентът, прокуратурата и законът

БАБХ не е получила нито един сигнал за развалената храна в "Пирогов", "Шейново" и Националната специализирана болница за физикална тера...

"Това, че има съвсем нормални, човешки взаимоотношения, лошо ли е", отново зададе риторичен въпрос Стоянов.

По отношение на танкера "Бадр" е имало две срещи с либийски представители при президента. Това, което е станало в президентството, е достъпно и за другите институции – защото е разпространена паметна записка, подчерта Стоянов. И уточни, че Пламен Узунов е изказал мнение, че Либия трябва да представи всички документи по случая, но след това нашият съд е постановил, че танкерът може да отпътува от България.

За Закона за МВР, Стоянов подчерта, че се дублират функции, бюджет. Никой от двете структури няма да знае кой ще иска да бъде охраняван от кого.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика