Пламен Бобоков: Прокуратурата действа с изцепки тип Боливуд, писах на Борисов с "добро утро, бос"

10621
Пламен Бобоков: Прокуратурата действа с изцепки тип Боливуд, писах на Борисов с "добро утро, бос"
Снимка: БГНЕС

Предоставил съм телефона си на прокуратурата доброволно и представих кодовете му, за което почвам да съжалявам предвид поведението на прокуратурата. Това заяви бизнесменът Пламен Бобоков, който е категоричен, че държавното обвинение действа с "изцепки тип Боливуд Продакшън".

По думите му пред bTV, вчерашната публикация в Twitter на главния прокурор Иван Гешев е злонамерено внушение. И каза, че бизнесът му няма нито един акт, а работи в чужбина, в Италия и Сърбия.

Прокурорската колегия на ВСС освободи русенския прокурор Николай Николов

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Николай Александров Николов - прокурор в Окръжна прокуратура – Русе, счита...

66 тома с доказателства, в 64 тома не се споменава моето име. 5% от свидетелите твърдят, че ме познават, но никога не са работили с мен по този бизнес – за отпадъците, твърди Бобоков. Не познавам зам.-екоминистъра Красимир Живков, категоричен беше той. Според него, липсата на доказателства срещу него и брат му е "причина за истерията при прокуратурата".

Според Бобоков, най-вероятно бившият директор на "Монбат Рисайклинг" Васил Богданов е станал свидетел срещу Бобокови, защото е хванат с измама с ДДС и "щях да кажа по стара ченгенайска традиция" му е предложено това. "Г-н Гешев сигурно има много сериозни обвързаности, като гледам какво се случва в България", заяви бизнесменът.

По отношение на постоянно публикуваните от прокуратурата чатове, Бобоков обясни и, че е писал SMS и на Борисов на 31 март, 2019 година. "Добро утро, бос. Задава се голям проблем с Либия, моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш". Става въпрос за случая с либийския танкер "Бадр". Премиерът предприе мерки", каза Бобоков. По думите му, танкерът още е "пленен", макар случаят да е ясен! А на въпрос какъв е неговият интерес за този случай, отговорът на Бобоков е, че това е лош имидж за България и пречи на неговия бизнес като цяло включително. "Защо никой не разследва мафията, която краде цял танкер", попита той.

А що се отнася до публикувания чат с определението "Началника", Бобоков отвърна, че няма телефона на президента и прокуратурата го знае предвид доказателствата, с които разполага. И не видя нищо нередно да търси висши държавни служители, за да говори с тях и да търси възможности за развитие на експортния си бизнес. Той не видя и проблем да препоръчва хора за дипломати, като уточни, че си има процедура и се избира според нея.

На директен въпрос дали е правилно да получава съдебно решение, преди да бъде публикувано и това правова държава ли е, Бобоков отвърна с контравъпрос - правилно ли било една мафия да ни вкарва в черен списък с пиратство, визирайки "Бадр". "Вие наистина сте много наивен - отдавна нещата не се случват по закон, всичко става с връзки", добави Бобоков към Антон Хекимян. А на питане дали пак ще праща SMS-и на политици и дипломати да му вършат работата, отговорът беше: "Тежко му на един бизнесмен, ако един дипломат трябва да му върши работата", визирайки темата с ходатайстването за кандидати за дипломати.

Президентството: Няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов

Във връзка с отправени журналистически въпроси, Прессекретариатът информира, че в президентската институция няма и не се е провеждала п...

Под страшен стрес съм, с брат ми имаме обвинения за участие в престъпна група за внос на италиански боклук, което е абсолютно невярно. За търговия с влияние нямам обвинение, само съм свидетел, добави Бобоков. По думите му, в България няма незаконен внос на италиански боклук – има си нотификации и документи. "Ние внасяме само скрап", уточни бизнесменът.

Специално за вноса на скрап, Бобоков твърди, че се рециклират акумулатори и при процеса няма никакви отпадъци – само 3% шлака, а се усвояват 94,5% олово от тези акумулатори.

По отношение на случая от Червен бряг и дали боклуците там са от друг бизнес на Бобокови, отговорът беше: "Абсурдно". Имаме 5,5% отпадък и го даваме за съхранение съгласно правилата, добави бизнесменът. Той каза, че от няколко години отпадъците оставали в България, но са предавани на лицензирани фирми за съхранение – преди това е имало износ в Германия. 600 000 евро струва сепарацията годишно, заяви Бобоков, който обясни, че с този бизнес не се занимава и е научил допълнителни данни чак заради разследването.

"Това е много сериозно организирано нападение срещу нас, брутално. Не мога да кажа каква е целта", каза Бобоков.

Пламен Бобоков заяви и по адрес на вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че е едно от големите му разочарования. "В момент на трудност се разбира кои са истинските ти приятели", добави той. Припомняме, че Каракачанов е кум на Бобоков.

Поредна порция чат между Пламен Узунов и Пламен Бобоков - за помилване на затворник

Прокуратурата публикува нова серия от снимки на разговори между президентския секретар по правните въпроси и борбата с корупцията Пламе...

"Помогнали сме да се развият поне 30 милионери в България. В неделя се опитаха да залеят съпругата ми с помия разни сайтове - това е най-долното и гнусно нещо, когато някой се опитва да нападне семейството ти. Аз обичам своята съпруга и няма сила на света, която да ни разделят", каза още Бобоков. Според него, 100% той и брат му ще бъдат оправдани, но делото ще бъде държано максимално дълго на линия.

Още: "Не аз съм целта, целта е президентът"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com