Татяна Дончева: Сред предложените за министри от ИТН "персони" няма хора с капацитет

9114
Татяна Дончева: Сред предложените за министри от ИТН "персони" няма хора с капацитет
Снимка: БГНЕС

За "Изправи се БГ! Ние идваме!" е без значение, че е сменена кандидатурата за правосъден министър в проектокабинета на "Има такъв народ", защото сред предложените за министри "персони" няма хора с капацитет. Това коментира в "Панорама" Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Предлага се финансовото министерство да се поеме от вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа. "Има такъв народ" не казват кой е и къде е работил в последните 10-15 г. Важно е да се знае с кой и къде са работили", категорична е тя.

Татяна Дончева: Не желаем авантюрата на група хора, която пее "пред нас са блеснали житата"

"Повишава се оптимизмът за съставяне на правителство повече от думите на Бойко Борисов, че ще разпореди на групата си да излезе от плен...

"Казвам го откровено и с голяма тревога. Това, което ние събрахме до момента, открои кандидатката за социален министър като единствения човек, който що-годе нещо поназнайва от сферата си", допълни Дончева. По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политиката в България няма. "Когато тикате за вътрешен министър един персонаж, който е почетен консул на офшорна зона, ще трябва да се запитате: Почетният консул в Барбадос за Барбадос ли ще отговаря или за националните интереси на българите?", допълни тя. 

"Съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва днес, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове", каза още Татяна Дончева.

Според Дончева Слави Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер. Тя добави, че парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" няма да носи отговорност за безумни решения, и ако няма промени в предложенията за министри, групата няма да подкрепи проектокабинета. "Не очаквайте, че групата ни ще гласува разделно. Мисля, че така ще гласува и "Демократична България". Ще ни води здравият разум", предупреди Дончева.

"Служебното правителство направи първите сериозни крачки за демонтиране на модела на ГЕРБ. И тази линия трябва да бъде продължена. И когато идва премиер, който казва, че ще прави компромиси, означава, че няма да следва курса", категорична бе тя. Според Дончева трябва да има правителство, което да изтрае до следващата пролет. На въпрос на водещия с кой мандат тя отговори: "Не казвам с кой".

Татяна Дончева призова "Има такъв народ" към разум

Едно от лицата на "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева призова победителите на изборите "Има такъв народ" (ИТН) да не поставят предв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Денков: В крайна сметка Нотариуса е бил „информатор“ на МВР

АКФ: В АПИ е назначен бивш директор на общинско дружество със съмнения за злоупотреби

Комисията "Нотариуса" в парламента приключи без финален доклад

Сергей Станишев се завръща в родната политика

Ветото на президента срещу Закона за инвестиците мина на комисия

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com