Тома Белев: В 38 разработки на ГДБОП съм участвал за организиране на преврат срещу властта по време на миналогодишните протести

5515
Тома Белев: В 38 разработки на ГДБОП съм участвал за организиране на преврат срещу властта по време на миналогодишните протести
Снимка: БГНЕС

Във фейсбук екологът Тома Белев разказа, че е направил справка, според която е участвал в 38 разработки на ГДБОП за организиране на преврат срещу властта по време на миналогодишните протести. Ето какво сподели той. Публикуваме текста без редактроска намеса.

Голям смях - ЕГН-ето ми се появява 38 пъти в разработки на ГДБОП по поръчка на специализирана прокуратура за организиране на преврат срещу властта по време на протестите 2020г.

Смях, защото ако участието в протести е превратаджийство, значи съм професионалист в превратите от 25 години насам. Не мисля, че за този четвърт век има редовно правителство срещу чиито опити да прецака природата и гражданските права да не съм протестирал. (а и част от служебните го отнесоха).

И кои по дяволите са генералът и Дяко?

Ако искате да се проверите: https://bird.bg/prevrat/

ПС. Пичове, не е нужно да ме подслушвате, просто ми следете ФБ профил.

Станаха ясни имената на 130 души, подслушвани през лятото на миналата година

130 имена на подслушвани по време на антиправителствените протести миналата година български граждани прозвучаха от трибуната на Народн...

Справката е направена в разследващия сайт Bird.bg на журналистите Атанас Чобанов и Димитър Стоянов.  В страницата "Превратаджии" са описани иснкрукциите за вески, който поиска да провери:

Проверка по ЕГН за лица, които се появяват в разработки възложени от Специализирана прокуратура на ГДБОП за следене на протестиращи граждани срещу Борисов и Гешев през 2020-2021 г. Подслушванията и разработките са по досъдебни производства за държавен преврат. Въведете ЕГН или телефонен номер, кликнете на Кодирай и после на Търси.

Припомняме ви, че в средата на септември на закрито обсъждане депутатите в Народното събрание научиха имената на 130 протестиращи, активисти и политици, за които се твърди, че са били незаконно подслушвани и следени по време на антиправителствените протести през лятото на миналата година.

По-късно се появи списък с имена на хора, за които се твърди, че са подслушвани. Той беше публикуван във фейсбук от името на сайта за разследваща журналистика Bird.bg. Actualno.com се свърза с председателя на Временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употреба на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията - Николай Хаджигенов. Той нито потвърди, нито отрече достоверността на публикуваните имена. По думите му е имало още 804 души, които са били незаконно подслушвани, но прокуратурата умишлено е скрила или унищожила доказателства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com