Томислав Дончев с идея Европа да има дигитална столица

11127
Томислав Дончев с идея Европа да има дигитална столица
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът от ГЕРБ и Европейската народна партия (ЕНП) Томислав Дончев има идея Европа да се сдобие с дигитална столица. Това обясни самият той пред журналисти в Страсбург. От думите му стана ясно, че концепцията му е на месец и ще бъде подобна на Европейската столицата на културата.

Дончев обясни още, че предстои да обсъди идеята на поредица от срещи с представители на IT-бранша през следващата седмица. Той добави, че една от целите на ЕНП е създаване на единен цифров пазар на Стария континет.

Дончев посочи Реформаторския блок като естествен съюзник на ГЕРБ, Кунева не се дърпа

Очаквахме такава победа, в рамките на 10%. Но това не е максимумът на ГЕРБ. Това заяви пред БНТ лидерът на евролистата на партията Томи...

Бившият министър не пропусна и темата за реиндустриализацията, която беше широко застъпена и лансирана от правителството "Орешарски". Той разказа: "От две седмици проучвам всички комисии дали някой знае нещо повече за реиндустриализацията и какво в крайна сметка стои зад индустриалния ренесанс". Отговорът бил, че никой не знае абсолютно нищо.

Големият проблем на България не е споразумението за партньорство с ЕК, коментира Дончев. Според него по-големият проблем е ОП "Околна среда" и фактът, че от ноември страната ни не получава плащания. Същевременно държавата не си изпълнява задълженията по член 80 да обслужва плащания по отношение на бенефициентите.

"Някои от тях сигурно следващия месец трябва да спрат уличното осветление, да спрат да дават заплата или да прекратят учаситето си. Ако буквално до седмици не бъде направено нещо, дори таза катастрофа към момента може да ни се стори малка", коментира евродепутатът. Според представената от него информация по 3-4 са спрените проекти за отпадъци и строежи на водни проекти.

От мястото на събитието Камелия Александрова

Оставка, вика ГЕРБ на Орешарски, той посочи, че Дончев и Караджова са виновни за ОПОС

С викове „Оставка” от страна на парламентарната група беше посрещнат премиерът Пламен Орешарски на днешното заседание на На...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика