Тошко Йорданов се извини, че е "разкрил" грешен сигналоподател срещу Петър Илиев

10506
Тошко Йорданов се извини, че е "разкрил" грешен сигналоподател срещу Петър Илиев
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се извини в Twitter на един от посочените от него като сигналоподател срещу Петър Илиев. В сряда вечерта Йорданов написа, "че се извинява на Димитър Тачев, той не е пускал сигнал срещу Петър Илиев. Грешката е моя. Във втори пост в социалната мрежа Йорданов се извинява отново и уточнява, че става въпрос за "друг Димитър Тачев".

Срещу Петър Илиев, който беше кандидат за вицепремиер и за министър на вътрешните работи и правосъдието в два неуспели проектокабинета на "Има такъв народ", тече проверка за плагиатство в етичната комисия на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Проверката започна, след като във висшето училище бяха подадени три сигнала заради данните, че в книгата на Петър Илиев има близо 80 страници, копирани от дисертацията на друг преподавател - доц. Наталия Киселова. Вчера стана известно, че прокуратурата работи по сигнал за кражба на интелектуална собственост, подаден от сдружение "Боец" в началото на август.

Тошко Йорданов разкри кои са хората подали трите сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев. Ето кои са те

Председателят на парламентарната група на ИТН и зам.-председател на партията Тошко Йорданов разкри кои са хората, подали сигнала срещу...

Имената на сигналоподателите не бяха разпространени от Софийския университет, но оттам уточниха, че са на обучаващи се.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обаче явно е получил някаква информация и публикува в сряда в Twitter кои според него са подателите. Той показва снимки на профили от Facebook, твърдейки че Калоян Георгиев, Димитър Тачев и Калин Ангелов са автори на сигнали срещу Илиев.

Според Йорданов те са от Математическия факултет, Богословския и Юридическия факултет. "Заради истината. Това са хората, подали сигнал в юридическия факултет на СУ срещу адвокат Петър Илиев. СлочаеноС?! Не мислА! Един е от математическия факултет, вторият от Богословския, а третият от Юридическия факултет. Всички три сигнала са подадени на една и съща дата 04 август. Яка координация", пише Йорданов.

От качените скрийншотове на началните страници на профили на хора с тези имена се вижда, че част от тях са привърженици на "Демократична България", защото са поставили към профилната си снимка номера на бюлетината на обединението на последните избори.

Барабар Петър Илиев със суверена

Слави Трифонов публикува защитно-отмъстителен статус, в който обяви, че някой преследва Петър Илиев - и той ще преследва този, който пр...

Пред "Дневник" вчера Георгиев отрече да е подавал сигнала и нарече замесването на името му '"пълен абсурд". По-късно във Facebook Калоян Георгиев написа:

"Днес се свързаха с мен журналисти, които ми зададоха няколко въпроса относно коментар на Тошко Йорданов от ИТН в туитър. Там той ме "разобличава" в това, че съм пуснал сигнал за плагиатство срещу Петър Илиев - техен кандидат за министър. Очевидно това няма как да бъде вярно, защото последното нещо, което съм писал към СУ, бяха кандидатстудентски изпити преди над 15 години. За мен остава необяснимо какво нередно има в пускането на сигнали за нередност по принцип. Нека отговорните институции, към които се пускат сигналите, проверят тяхната достоверност и разсеят всякакво съмнение, като потвърдят или отрекат обвиненията.

Освен това съм бил и преподавател по математика в СУ - научавам. Или имам някоя идентичност, която все още не познавам, или господин Тошко не си е написал домашното и много се е объркал - никога не съм бил никакъв в СУ, нито пък преподавател където-и-да-е. Ставало дума за координирана атака, но Ви уверявам, че това е толкова вярно, колкото и останалите твърдения по мой адрес. Има Такъв Народ - ще признаете ли, че по мой адрес господин Тошко греши и да се извините, че ме замесвате в нелепите си интриги? Или ще тупате топката на лъжите?"

Вчера лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заплаши, че ще разбере кой иска да съсипе Петър Илиев и да уязви него, като нарече действията на полицията и прокуратурата "поръчка".

Стана ясно по чий сигнал прокуратурата проверява Петър Илиев

"Моят подпис стои под сигнала на БОЕЦ за данни и обосновани съмнения за извършени престъпления по чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК–...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика