Транспортният министър: Нищо от това, което искат хората от БДЖ, не е налице

3481
Транспортният министър: Нищо от това, което искат хората от БДЖ, не е налице
Снимка: ПЦ на МТИТС

От началото на годината се наблюдава една тенденция на закъснение на влаковете, а какво очакват пътниците – да пътуват безопасно, да стигнат навреме и да се чувстват комфортно. Нито едно от тях не е налице. Това заяви служебният министър на транспорта Георги Тодоров пред БНТ. 

Той успял да си направи пълна картинка за състоянието на „Холдинг БДЖ“ и след като се запознал с докладите, взел решение да освободи изпълнителния директор и председателя на съвета на директорите. Не смятам, че трябва да бездействам и да насърчавам недоброто управление на холдинга, подчерта Тодоров.

Министър Георги Тодоров освободи част от ръководния екип на „Холдинг БДЖ“ ЕАД

С протоколни решения министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров освободи от длъжност Григори Гри...

Той недоумява как да бъдат привлечени нови пътници в БДЖ, нови товари и как да се състезаваме с останалия транспорт, ако локомотивите не бъдат конкурентноспособни. 

Има доста задължения, които се формират и по отношение на инфраструктурните такси към НКЖИ поради липса на финансов ресурс, посочи транспортният министър. В последните години държавата доста направила за "Холдинг БДЖ", това е положително, което било направено през годините, но стъпките, с които се върви напред в частност на холдинга не са достатъчни и не кореспондират с очакванията на хората, категоричен бе Тодоров.

Той ще постави задача на новия холдинг графика за движение на влаковете, което да снижи закъснението им и по-строга финансова дисциплина. Тодоров посочи, че цените на билетите ще се покачат тогава, когато се предложи качествено нова услуга. Новите електрически влакове не били оборудвани със система за сигурност, а в готовност за поставяне на такава система. Най-вероятно ще се направи допълнителна поръчка, за да се достави това оборудване, като Тодоров не знае колко струва оборудването за всеки един локомотив.

Основният източник на приходите на БДЖ са билетите, а на товарните превози е услугата, която предлагат. Пандемията се отразила доста по-тежко на БДЖ-пътнически превози и хората спрели да пътуват масово, а по отношение на БДЖ-товарни превози следствията от пандемията не се отразили съществено, посочи служебният транспортен министър.

Транспортният министър призова за подкрепа на резолюция на ООН, признаваща моряците за ключови работници

Служебния министър на транспорта Георги Тодоров присъства на откриването на Международния морски форум „Синьото бъдеще - наша отг...

„Като скачени съдове са двете неща и заплатите не са достатъчно високи. Поради ниското заплащане има отлив, като машинистите предпочитат да работят в „Метрополитен“, отколкото в БДЖ“, изтъкна Георги Тодоров.

По отношение на работата на Автомобилна администрация и нерегламентирания превоз на пътници, Тодоров уточни, че от началото на месеца била създадена нова организация в Автомобилна администрация по отношение на служителите и за нерегламентирания превоз на пътниците. Нарушенията не мога да кажа, че са по-малко, но има повече наложени санкции на такива, които са заловени, допълни Георги Тодоров.

Прочетете още по темата: Георги Тодоров: Няма да позволя загуба на еврофинансиране за жп инфраструктура

Министър Георги Тодоров освободи част от ръководния екип на „Холдинг БДЖ“ ЕАД

Министър Георги Тодоров сезира еврокомисар Адина Валян за свободното преминаване на товарния трафик през европейските граници

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров изпрати писмо до еврокомисаря по транспорта Адина Вал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика