Три от три за Пеевски за евродепутат, Първанов пита какво ще е лицето ни в ЕС

25583
Три от три за Пеевски за евродепутат, Първанов пита какво ще е лицето ни в ЕС
Снимка: БГНЕС

След като структурите на ДПС в Кърджали и Смолян номинираха Делян Пеевски за депутат, от Движението за права и свободи продължиха да демонстрират пълен синхрон и абсолютно съгласие и организацията на партията в Хасково също предложи Пеевски за европейски депутат. Това стана ясно от изявление на лидера на ДПС-Хасково Мехмед Атаман.

Самият Атаман също е бил номиниран, но си е направил отвод. Номинирани са още заместник-министърът на отбраната Неджми Али, директорът на Областна дирекция „Земеделие” в Хасково Танер Емин, Мюмюн Халил и Орхан Кючюк.

Радан Кънев: Не може да унижават българските турци с Пеевски!

"Не може българските турци и мюсюлмани да бъдат унижавани с кандидати като Делян Пеевски!". Това заяви говорителят на Реформаторския бл...

Междувременно президентът на България в периода 2002 - 2012 година Георги Първанов коментира, че в номинацията на Делян Пеевски за евроизборите има нещо дълбоко символично. Според Първанов номинацията на Делян Пеевски е емблема на управлението.

„Така е от самото начало, от номинацията му за председател на ДАНС. Това е човекът, който ще ни представлява в Европа, това ще бъде лицето, визитната картичка на България. Можем да си представим как би изглеждал образът на България и без това доста помръкнал и деформиран в резултат на различни действия, в това число и на доносите на отделните политически партии пред европейските институции”, коментира Първанов. Той допълни, че според него номинация показва, че управляващите си мислят, че всичко им позволено. „Управляващите си мислят, че могат да я карат така – безотговорно и хората да слушат", каза той, предаде Агенция "Фокус".

В Ямбол Георги Първанов откри регионалния офис на гражданско обединение "Алтернатива за българско възраждане" – АБВ.

 

Пеевски е финансов посредник на задкулисните кръгове в ДПС, заяви Осман Октай

"В ДПС, който и да бъде посочен на избираеми места, независимо дали на евроизбори или парламентарни избори, той ще бъде избран, често б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com