Утре се събира комисията, която ще проверява имуществото на Бисеров

12638
Утре се събира комисията, която ще проверява имуществото на Бисеров
Снимка: БГНЕС

Пламен Георгиев - председател на Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество, съобщи пред БНР, че утре за първи път ще се срещнат юристи и икономисти, които съставляват смесената комисия, която да установи как, при какви обстоятелства и колко законни са потоците от средства, придобити от Христо Бисеров.

„По всеки един случай работи един юрист и един икономист - за 10 години назад какви данъци са платени, какви екскурзии в чужбина са направени, придобито имущество, платени сметки. В същото време, по конкретния случай работи и юрист, той прави анализ, след това се явява пред съда и представлява комисията“, обясни Георгиев.

ДПС освободи Христо Бисеров, докато срещу него има дела

Централният съвет на ДПС освободи Христо Бисеров като член на партията до приключване на съдебните дела, заведени срещу него, заяви л...

Той посочи и причините, поради които комисията фактически само налага запор, но не отнема имущество. „Имуществото е запорирано, ние сме го внесли в съда и сме стигнали до последната инстанция по много дела. Но за съжаление съдът спира нашите дела масово“, обясни той процедурата.

„Някои съдилища все пак подхождат с разбиране и вземат окончателно решение и продължаваме да отнемаме имущество. Но силно редуциран е този процес, защото много съдилища спират дела и чакат произнасянето на Върховния касационен съд“, добави той.

„Получихме сигнал срещу г-н Бисеров и за първи път сформирахме съвместен екип заедно с прокуратурата. Това е една инициатива, която поехме заедно лично с главния прокурор Сотир Цацаров. Сключихме споразумение за създаване на съвместни екипи“, обясни Георгиев и добави, че това се прави в случаите, когато има пране на пари. „Утре ще бъде първата среща, на която ще се набележи конкретен план какво да се прави занапред в това разследване“, обяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика