В игра на демокрация руският посланик легитимира въпрос може ли Русия да избие соросоидите в България

8316
В игра на демокрация руският посланик легитимира въпрос може ли Русия да избие соросоидите в България
Снимка: БГНЕС

Случайно или не, но руският посланик в България Анатолий Макаров реши да публикува първа част от отговори на потребителски въпроси точно когато се разгоря българския скандал в сагата "Сергей Скрипал" – със собственика на "Емко" Емилиян Гебрев.

Инициативата да се задават въпроси на посланика във Facebook беше пусната през миналата седмица, с уточнението, че той ще отговаря на тези, на които прецени. И на първо място е отговорът на екзестенциалния въпрос – дали Русия обича България? Много, категоричен е Макаров. Но посланикът де факто признава, че има криза в отношенията между София и Москва, след като му се поставят въпроси за ситуацията с НАТО: „Не бих говорил за кризата в отношенията между Русия и България, по-скоро за нереализиран потенциал, който трябва да започнем да използваме”. И добавя: „Нито се каним да нападаме някого, нито сме пред разпад. Подведоха Ви фалшивите новини”.

Руският посланик към Цветанов: Не се месим във вашите избори

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров отхвърли твърденията за очаквана руска намеса в изборите у нас. Във Варна Макаров коме...

Уникално или не, но руският посланик е избран да отговори на следния въпрос, зададен от човек на име Александър Костадинов: "Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд "Алфа" да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?" Отговорът гласи: "Шанс няма, защото, за разлика от някои страни, не се намесваме във вътрешните работи на други държави и не предоставяме военна помощ без получаване на съответни молби от легитимното им ръководство".

Попитан дали има постоянна тясна връзка с българското правителство и президент "както САЩ посланикът", Макаров отвръща, че поддържа добри работни контакти с "членове на политическото ръководство на България". И отрича, че президентът Румен Радев е на заплата при Русия.

Друг аспект, в който Макаров отрича, че Русия пречи на България, е търговията. Той не е съгласен, че Русия налага всячески бариери пред вноса на български стоки на руска територия с аргумента "дори имаме тук търговско представителство".

Относно цялостния имидж на Русия и крайностите в отношението към руската държава в България, посланикът е цветущ, използвайки български израз: "Кучетата лаят, керванът си върви". Той обаче признава, че Кремъл следи политическите декларации в България, които касаят Русия и добавя: "Много добре разбираме, че често има разлика между политическите декларации и настроението на народа, така че и други неща се вземат предвид".

Руският посланик у нас: Инцидентът с Украйна е провокация, изявленията на България - премерени

Инцидентът в Азовско море е провокация, организирана от президента на Украйна Петро Порошенко в навечерието на изборите в страната. Изя...

Макаров казва и, че годишно 500 български младежи кандидатстват за безплатно образование в Русия, а квотата била 220 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика