В МЗХ се надяват да бъдат осигурени средства за животновъдите

31306
В МЗХ се надяват да бъдат осигурени средства за животновъдите
Снимка: БГНЕС

Министерството на земеделието и храните остава в едни добри ръце. Това каза служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев по време на церемония по предаване на властта на новия министър Десислава Танева.

„Искам да благодаря на целия екип, който работи с мен, благодаря ви за работата. Изключително съм щастлив да предам поста на първия министър жена на Министерство земеделието и храните, което е един изключителен силен символ“, допълни Грудев.

От вчера парите за земеделците са блокирани, твърдят от ГЕРБ

Всички средства за подпомагане на земеделските производители са блокирани от вчера следобед. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Тан...

Първото и най-неотложно,което трябва да направим е наистина актуализацията на бюджета и осигуряването на средства за животновъдите. Това е най-спешното и най-наотложното, което трябва да бъде направено с общи усилия. Това каза новият министър по време на церемонията, на която прие властта от служебният министър Васил Грудев, предаде агенция „Фокус”

Тя допълни: "Надявам се това да се получи и консенсус в парламентa, за да могат животновъдеите да получат крайно нужните им средства".

Танева заяви ,че ще се опита да направи всички политики така, че да бъдат общи с всички политически формации, които са подкрепили и гласували кабинета.

„Най-важното е да стартира програмата за селските райони и затова ще положим огромни усилия", посочи новият министър. Тя допълни ,че това се отнася и за другите програми, които се оперират от МЗХ. "Ние имаме много амбициозна програма за актуализиране на поземленото законодателство, от което има голяма нужда, и не от вчера. Искрено ще се надявам да успеем да направим този политически консенсус на работно ниво, допълни Танева. В заключение тя каза, че имената на новите зам.-министри ще станат ясни, когато бъдат назначени.

МЗХ: Екарисажите ще възстановят работата си до края на тази седмица

Двата екарисажа в Шумен и Варна ще възстановят дейността си до края на седмицата. Този ангажимент поеха ръководствата на дружествата ...

Промените

Стана ясно, че на тръгване Грудев е направил още уволнения, информира "Труд". В четвъртък вечерта е освободена шефката на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони доц. Светлана Александрова. Тя ръководеше и дирекция "Развитие на селските райони", която пишеше правилата, по които се усвояват европарите по най-голямата програма от ЕК за България, а именно за развитие на селските райони. По нея във времето от 2007 до 2013 г. страната ни трябваше да усвои 3,2 млрд. евро.

Официалното основание за уволнението е, че Александрова досега е била на позиция "Изпълняващ длъжността директор на дирекция "Развитие на селските райони". До момента тя три пъти е вземала този пост и това бил максимумът, разрешен от закона, твърдят от МЗХ.

Очаква се тя да бъде заменена от Цветомира Савова. Тя беше съветник на Грудев по ПРСР. Сестра й Гергана Савова има фирма, която предлага изготвянето на проекти по същата програма за селските райони. Цветомира Савова още преди 10 дни заяви, че не е в конфликт на интереси и подчерта, че откакто е съветник на министъра, фирмата на сестра й няма нито един проект, одобрен по програмата.

Игра на "горещ картоф" заради екарисажите

В петък стана ясно, че екарисажът във Варна спира да събира трупове на умрели животни от цялата страна от 1 ноември заради липса на фин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика