Валери Симеонов: Ако не завършим граничната ограда тази година, няма да подкрепим бюджета

3072
Валери Симеонов: Ако не завършим граничната ограда тази година, няма да подкрепим бюджета
Снимка: БГНЕС

Живеем в период на доста сериозни рискове и опасности, свързани със съседните държави. Има риск, но се надявам, че България ще защити славата си на непривлекателна дестинация за мигрантите. Така съпредседателят на „Патриотичния фронт” Валери Симеонов коментира новото ескалиране на бежанската криза.

Попитан какво става с изграждането на оградата на границата, Симеонов отвърна, че „оградата се изгражда”, но „има и добри, и лоши новини”. Добрата новина е, че оградата е изградена на равните и най-рискови участъци. Няма и случай на преодоляване на оградата, обяви лидерът на НФСБ.

Македонската армия започна да поставя нова телена ограда срещу бежанците

Армията на Македония строи нова телена ограда по дължината на пътя от импровизирания граничен пункт на Кота 59 на македонско-гръцката г...

Пред bTV Симеонов обвини парламента в „инертност”, защото чак сега се е решило армията да отиде на границата. За съжаление останаха трудните, насечени и планински участъци, където се строи най-трудно ограда. Затова поискахме оградата да бъде завършена тази година и това ще е условието ни да подкрепим държавния бюджет в края на годината. Получихме уверение от финансовия министър Владислав Горанов, че пари за строежа ще има, каза Симеонов.

Според лидера на НФСБ нашата граница е най-сигурна в ЕС. Нашата ограда спира, убедено заяви той. На въпрос защо тогава „Динко от Ямбол” лови мигранти с голи ръце, Симеонов намери оправдание – как се пазели 206 километра пресечен терен непрекъснато? И добави, че е проблем на Министерството на отбраната армията ни да е съоръжена както трябва, а не „да се завива с найлони” на границата. Сигурен съм, че кака Меркел ще отговаря пред ЕС за бежанската криза, подчерта Симеонов.

Валери Симеонов защити и идеята за наборна служба. Освен необходимостта от кадри, политикът подчерта и „моралния ефект” – осъзнаване на отговорности, което в училище не може да стане, защото там младежите са на по-малка възраст. Симеонов добави, че точно в училище трябва да се учат неща като първа помощ, мерки при обгазяване. В Бургас например „Лукойл” постоянно обгазява – миризмата в „Изгрев” е пословична, каза той.

Политическата обстановка

Сумата за оградата по границата с Турция достигна 100 млн. лева

Сумата за построяване на новата ограда с Турция вече достигна 100 млн. лв., а цената на 1 км вече гони 1 млн. лв. Правителството отпу...

Симеонов коментира и, че забраната за посещение на Ахмед Доган и Делян Пеевски в Турция не е факт официално. Отзоваването на Угур Емироглу (бел. ред. – турското културно аташе в Бургас) стана сега, защото той явно се разкри като вербовчик, обясни Симеонов, с което отрече това да е фактическа наша реакция заради Доган и Пеевски. Лидерът на НФСБ даде прогноза, че в Кърджали ще подкрепят Лютви Местан, а в Североизточна България избирателите щели да си останат за ДПС. Симеонов добави, че изселниците ще подкрепят ДПС, като се похвали, че и „Патриотичният фронт” печели гласове на изселници, „въпреки дивашкия начин на организация на избори”. ДОСТ (бел. ред. – новата партия на Местан) е протурска, убеден е Симеонов.

Лидерът на НФСБ също определи като пиар спирането на обществени поръчки от Бойко Борисов. За „Хемус” нямаше пари от Европа, затова беше спряна – това е основната причина за спиране на поръчки, липсата на пари, уточни Симеонов. Той изрази амбиция да поправки пропуските в българското образование, когато Патриотите поемат властта, но не и "при този министър-председател".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика