X
 
 

Волен Сидеров се сбогува с председателското си място начело на ПГ на "Обединени патриоти"

4200 2
photo of Волен Сидеров се сбогува с председателското си място начело на ПГ на "Обединени патриоти"
Снимка: БГНЕС
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече няма да ръководи парламентарнага група (ПГ) на "Обединени патриоти". Вместо него, задълженията му ще си поделят Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Това беше потвърдено и на днешното пленарно заседание на парламента, където в момента гледат президентското вето върху Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, което касае дивото къмпингуване.

Дрязгите при "Обединени патриоти" отдавна не са тайна, макар че трите "патриотични" партии - ВМРО, НФСБ и "Атака", все още не се разделят и подкрепят ГЕРБ в сегашното управление. На европейските избори се стигна дотам, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заплаши "Атака" със съд заради гледната точка на телевизия "Алфа" спрямо него и Ангел Джамбазки.

Всеки ще може да докаже дали е в политиката за бранене на политики или постове, каза Искрен Веселинов веднага след като новината се разбра. Той беше категоричен, че досегашното ръководство на патриотичната ПГ е било много пасивно. А от думите на Валентин Касабов стана ясно, че на вчерашното заседание на групата било взето решението, но представителите на "Атака" не били там, което си било практика. Коалицията е стабилна, ако не се случи нещо друго, добави Касабов. Веселинов пък изрази желание "Атака" да си остане част от процеса на политически инициативи на "Обединени патриоти".

"Кой дошъл, кой не дошъл - ето това е много показателно", многозначителен беше лидерът на НФСБ Валери Симеонов за липсата на "Атака" на заседанието, на което е бил освободен Сидеров. Симеонов напомни, че по споразумение всеки вторник има редовно заседание на ПГ на "Обединени патриоти" и няма нужда партията на Сидеров всеки път да бъде уведомявана. От телевизията на "Атака" - "Алфа", попитаха защо тогава на документа за смяна на Сидеров пишело 8-ми юни.

Последният скандал в "патриотичната" малка коалиция стана снощи, след като Волен Сидеров се оплака, че bTV са му наложили цензура в предаването "Лице в лице" на Цветанка Ризова. Версията на лидера на "Атака" е, че е възможно недопускането му в предаването да е заради това, че се е готвел да критикува отново Красимир Каракачанов в ролята му на военен министър. От предаването обаче отвърнаха, че Сидеров е закъснял и заради това се е наложило да бъде заменен от друг гост - съпредседателя на "Зелено движение" Владислав Панев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Чорбарите ги сплотява само КОКАЛА !
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Забрана на политическите партии в българия...нова конституция,нови закони...начело на държавата един президент избран пряко от народа и министерски съвет от експерти подчинени на президента,без народно събрание и депутати избрани пряко от народа 50 законотворци да пишат и променят законите които се подписваг от президента и влизат в сила след обнародване в държавен вестник!!!!Търговски връзки със виж още ›› всички страни а най вече с Русия!!!!Тогава България рязко ще дръпне напред в икономическото и социалното развитие!!!!